fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Promocija novog albuma Horkestra u KC Gradu

Alternativni hor i orkestar iz Beograda "Horkestar" objavio je novi album i tim povodom organizuje promociju u KC Gradu.
18. September 2019.

Alternativni hor i orkestar iz Beograda “Horkestar” objavio je novi album. Tim povodom, organizovana je koncertna promocija albuma “Ain’t Gonna Happen” u sredu, 18. septembra od 20 časova u KC Gradu. Na promociji će, osim muzike, biti predstavljene i nove majice i bedževi koji su se nedavno pojavili sa potpisom hora. Ovo će biti i prilika za sve ljubitelje Horkestra da kupe ili dobiju album, koji se ne može naći nigde u zemlji jer je izdat u Japanu.

Sastav je nastao u oktobru 2000. godine pod imenom Horkeškart, kada je neformalna umetnička grupa Škart pozvana da predstavi svoju samizdat-akciju u okviru projekta“Tvoje govno – tvoja odgovornost” u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Za tu priliku trebalo je oformiti poseban hor, koji danas važi za najdugotrajniji alternativni hor u regionu, ali je i jedini koji ima bend uz sebe.

Grupa Škart je 2006. godine napustila hor i od tada hor nastupa kao Horkestar. Koncept pevača i muzičara amatera, kao i slobodnog pristupa novih članova zadržao se do današnjeg dana. Osim radničkih pesama po kojima je hor postao poznat, na repertoaru se nalaze i pesme komponovane na stihove domaćih pesnika, obrade pesama new-wave bendova, kao i autorske pesme članova hora.

Horkestar je društveno angažovan i nastupa širom Evrope i regiona. Takođe je bio jedan od organizatora Festivala samoorganizovanih horova “Svi u glas!” koji je 2011. godine po prvi put okupio alternativne ili “garažne” horove koji su se pojavili u poslednjih deset godina na teritoriji bivše SFRJ.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *