fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Promocija reizdanja ploče Dobrog Isaka

Vinilno redizajnirano izdanje „Mi plačemo iza tamnih naočara” biće predstvaljeno u petak, 16. septembra, pred novosadskom publikom
8. September 2022.

Kultni niški sastav Dobri Isak, izdavač PMK Records u saradnji sa Omladinskim centrom CK13, predstaviće vinilno reizdanje albuma „Mi plačemo iza tamnih naočara” pred novosadskom publikom u petak, 16. septembra sa početkom u 20h. Na promociji će govoriti pevač, gitarista i tekstopisac benda, Predrag Cvetičanin, dok će sastavi ASPHALT CHANT i IZLETI u muzičkom delu večeri izvesti svoje interpretacije pesama Dobrog Isaka, kao svojevrstan omaž.

Asphalt Chant postoje od 2007. god, dolaze iz Beograda i sviraju darkwave/gothic rock. Izleti su mladi beogradski postpunk bend.

Ploče na 180gr vinilu biće dostupne fanovima i kolekcionarima ploča, kao i limitiran tiraž majica i bedževa. Za preparty i afterparty muziku biće zadužena Dragana Dubljević.

Krajem 1983. godine Predrag Cvetičanin (gitara, vokal) sa Zoranom Đorđevićem (gitara), Brankom (bas gitara) i Bobanom (bubnjevi) formirao je bend Dobri Isak. Nakon nastupa u manjim lokalnim klubovima, bend je snimio kućni demo snimak, međutim, postava se raspala tokom leta sledeće godine. Posle nekoliko meseci, Cvetičanin je sa basistom Milošem Miladinovićem i bubnjarom Sašom Markovićem „Markizom“, ponovo okupio sastav.

U periodu 1984. i 1985. godine, dok je njegov bend Arnold Laine bio na pauzi, Dobrom Isaku se pridružio Nenad Cvetičanin, Predragov brat. Zajedno sa Nenadom Cvetičaninom, bend je snimio svoj prvi i jedini studijski album Mi plačemo iza tamnih naočara, koji je 1984. godine objavio Studentski kulturni centar Niš (SKC), što je prvo izdanje produkcije Studentkult koja je nakon toga objavila niz muzičkih i književnih izdanja.

Album je objavljen samo na kompakt kaseti i štampan u ograničenom broju od 100 primeraka. Distribuirao ga je ljubljanski ŠKUC i ubrzo je rasprodat.Bend se uživo predstavio niškoj publici, nastupivši i na Festivalu srpske omladine 1985. u Knjaževcu, osvojivši nagradu za najbolji performans i priliku da nastupi Danima novih omladinskih novina u Splitu leta iste godine.Nakon splitskog nastupa, bend je nastupio sa još nekoliko niških bendova na manifestaciji Pozdrav iz Niša u Skoplju.

Za kratko vreme, bend je imao još jedan nastup u Skoplju, gostovanjem na prvom solističkom koncertu grupe Padot na Vizantiji. Usledili su nastupi u beogradskom Domu omladine 1985. na Festivalu rok bendova, a početkom 1986. bend je imao dva koncerta na zagrebačkom alternativnom rok festivalu YU Rock Moment, održanom na Trgu Republike, sa Let 3, Oktobar 1864, i Mizar. Dobri Isak je postojao do juna 1986. godine, kada su održali poslednji koncert u niškoj sinagogi, nastupivši sa Arnoldom Lejnom i Mizarom, nakon čega su odlučili da se raziđu.

U decembru 2009. nezavisna izdavačka kuća PMK Records ponovo je objavila „Mi plačemo iza tamnih naočara” sa sedam dodatnih bonus pesama koje se sastoje od neobjavljenog materijala. Sledeće godine, u junu 2010, PMK je izdao ograničeno izdanje albuma u 150 primeraka, sa alternativnim omotom albuma, sa logom benda ispisanim crvenom bojom i crnim CD-om. U 2016. godini, u cilju obeležavanja 30. godišnjice albuma, album je prvi put objavljen na vinilnoj ploči. Reizdanje je usledilo 2022. godine.

Ulaz na događaj je donacija za podršku bendovima.

Naslovna fotografija: booklet

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *