fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prva samostalna izložba Marka Šerera

Izložba Šererovih stripova i ilustracija biće otvorena do 22. januara
15. January 2021.

Marko Šerer je 13. januara otvorio svoju prvu samostalnu izložbu u virtuelnoj formi foto-albuma na stranici beogradskog Studentskog kulturnog centra. Marko Šerer je diplomirao na Fakultetu Primenjenih umetnosti 2020. godine i dobitnik je nekolicine nagrada. U četvrtoj godini srednje škole je osvojio Anjinu nagradu, koja se dodeljuje najuspešnijem učeniku iz oblasti likovnog stvaralaštva. Tokom studija je bio dobitnik nagrade Beta i Rista Vukanović kao najbolji student na smeru Grafika i knjiga na FPU.

Šerer od 2011. godine izlaže svoje ilustracije na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd, gde je bio nagrađen čak 4 puta: 2012. godine nagradom za najbolju ideju u takmičenju kandidata do 15 godina; 2014. godine nagradom prijatelja Salona; 2016. nagradom prijatelja Salona kao i zvaničnom nagradom za najbolji scenario i 2018. godine sa dve nagrade prijatelja Salona  –  Stripoteke i knjižara Delfi. Takođe je ilustrovao BIGZ-ove Čitanke za 5. i 7. razred 2019 godine, kao i udžbenik iz matematike za predškolski uzrast za Kreativni Centar u 2020. godini. U domenu dizajna radio je na projektima: Obrazovni krug; redizajnu vizuelnog identiteta Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2019 i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2018. godine.

Izložba po imenu Strip, ilustracija, animacija i dizajn je skup Šererovih stripova i ilustracija koje su ranije osvojile nagrade, biće otvorena do 22. januara u terminima od 11 do 16 časova od ponedeljka do petka i od 11 do 13 časova tokom vikenda.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *