fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prva samostalna izložba fotografkinje Eme Bednarž

Izložba pod nazivom „Sedi sa svime” biće otvorena, u okviru ovogodišnjeg Festivala fotografije Vizualizator, u petak, 18. novembra od 19h u beogradskoj Galeriji „Nikola Radošević"
17. November 2022.

Prva samostalna izložba fotografija Eme Bednarž pod nazivom „Sedi sa svime” biće otvorena, u okviru ovogodišnjeg Festivala fotografije Vizualizator, u petak, 18. novembra od 19h u beogradskoj Galeriji „Nikola Radošević”.

U vremenu društvenih mreža kao dominantnog načina interakcije među ljudima i u dobu gotovo prinudnih svakodnevnih susreta sa mnogobrojnim licima koje besomučno „skrolovanje” slaže pred nas, postavlja se pitanje da li su nam ljudi bliži nego ikada ili se pak, zadržavanjem online distance, voljno odričemo želje da ih upoznamo?

Autorka se bavi pitanjem ljudskih odnosa u eri društvenih mreža kao dominantnog načina socijalne interakcije. Kroz medijum fotografije, Bednarž istražuje učenje japanskog filozofa Šunru Suzukija u datom društvenom kontekstu. Baveći se problemom razumevanja sveta oko sebe, Suzuki je svoju filozofiju zasnovao na ideji poistovećivanja čoveka sa okolinom, a inspirisana njegovim uputstvima izložbom „Sedi sa svime”, autorka poziva na pažljivije, dublje poglede i uvide u svet i ljude oko nas, kroz otvorenost i prihvatanje bez predrasuda. Možemo li da zaustavimo skrolovanje i zaista vidimo ljude koje se kriju iza lica koja nas svakodnevno okružuju?Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2022. i može se posetiti svakodnevno od 10 do 19h.

Ema Bednarž rođena je 1981. godine. Kroz svoj rad u oblasti fotografije, istražuje različite ljudske senzibilitete i osobenosti, ulice, gradske zapise i životne procese, beležeći na taj način ne samo datost emocija i psiholoških dubina, već i kompleksnost višeslojnih angažmana koje njene fotografije očitavaju – od umetničkog, preko socijalnog, pa sve do filozofskog. Estetika Emine dokumentarno-umetničke kreće se poput filmske trake pred našim očima, reflektujući nam, kroz simbiozu noir-a i urbanog, realnog i nagoveštenog, intrigantnog i misterioznog, svu širinu dubokih pogleda na svim nivoima kako ova izložba i poručuje. Živi i stvara u Beogradu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *