fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prvi put nakon premijere: Predstava Urednik ponovo na sceni

Reflektor teatar dopunjava repertoar
31. August 2020.

Nakon odobrenja Vlade Republike Srbije za ponovni rad pozorišta, Reflektor teatar nastavlja sezonu „Post istina je laž”, uz poštovanje preporučenih mera zaštite.

Prva na repertoaru ovog omladinskog pozorišta je predstava „Muškarčine“, koja će se igrati na otvorenoj sceni Dorćol Platza (Dobračina 59b) već 31. avgusta od 21h.

Nakon nje, organizatori i organizatorke najavljuju izvođenja svoje najnovije predstave „Urednik” za 3, 4. i 5. septembar. Reč je o drami koja govori o medijskim manipulacijama i posledicama igranja istinom, koja će se sada prvi put posle premijere igrati na istoj adresi kao i „Muškarčine”.

Da se podsetimo, ova predstava je premijerno izvedena u martu tekuće godine i nakon nekoliko otkazivanja, usled širenja pandemije virusa Covid-19, bivala otkazana.

O ovom ostvarenju, dramaturškinje Sare Radojković i reditelja Vojkana Arsića, na sajtu same  predstave navodi se:

„Ova drama prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne) uspevaju”

Nakon predstava „Muškarčine” i „Urednik”, Reflektor teatar izvodiće 15. septembra i „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?“, pozorišni dokumentarac o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

Sve informacije o izvođenjima, ulaznicama i drugim aktivnostima ove omladinske organizacije, mogu se pronaći na njihovom sajtu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *