fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prvi samostalni koncert benda Foals u Tvornici Kulture u Zagrebu

Koncert je deo svetske turneje Life Is Your Tour, a predgrupa na koncertu biće Svemirko
1. June 2023.

Neverojatno energični i plesni, s reputacijom jednog od najboljih live bendova Velike Britanije, Foals stižu na svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, 23. juna 2023. godine, u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Koncert je deo svetske turneje Life Is Your Tour, a prvobitno najavljen na Šalati, seli se u Tvornicu Kulture zbog tehničkih razloga. Za savršen početak leta uz koncerta Foalsa, pobrinuće se i predgrupa, regionalna koncertna atrakcija – Svemirko.

Na turneji Life Is Yours Tour u bend Foals se vraća i njihov originalni basist Walter Gervers, i to nakon šest godina. Iako su pesme za album „Life is Yours” nastale u lockdownu 2020. godine, u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači letnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su „2 AM”, „Wake Me Up” i „Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop udarcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne žurke u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom nastupu.

Već s prvim albumom „Antidotes” iz 2008. godine, Foals su doživeli komercijalni uspeh i postali ljubitelji kritike. U to vreme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali pažnju sveta. Ali sada, nakon uzastopnih pet albuma na Top 10 lestvicama, nizom nagrada i nominacija, čini se da su jedni od retkih koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspeh. Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. godine kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na BRIT AWARDS. Koncert Foalsa u Zagrebu doneće presek njihove impozantne diskografije i uz mnoštvo hitova potvrditi njihov status vrhunskog live benda. 

I te kako dostojan izbor za zagrijavanje publike prije izlaska Foalsa na pozornicu je regionalna koncertna atrakcija – Svemirko, koja je već nekoliko puta samostalno napunila Tvornicu Kulture. Emo macho pop bend, kao ga kritičari opisuju, Svemirko je „izum” multiinstrumentaliste i producenta Marka Vukovića, koji od 2016. godine u relativno kratkom vremenu postaje jedan od eminentnijih muzičara na sceni zemalja bivše Jugoslavije. Tri objavljena albuma, retrogradnim redosledom „Skalamerija” iz 2020., „Tunguzija” iz 2018. te „Vanilija” iz 2017. godine, čine Svemirkovu trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale potpuno novog karaktera. Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, nešto što publika do sada nije navikla slušati i gledati, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem Eventim online sistema, te na fizičkim prodajnim mestima Eventima. Svi koji su kupili ulaznicu za tribine na Šalati mogu dobiti povrat razlike cene tribina i partera. Cena ulaznice za koncert u Tvornici Kulture je 42 EUR .

Fotografije: Promo

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *