fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Prvo autorsko vođenje kroz izložbu Prometej novog veka u Muzeju Jugoslavije

U subotu, 25. septembra kustoskinje Muzeja Jugoslavije vode vas kroz izložbu Prometej novog veka
24. September 2021.

Prvo autorsko vođenje kroz izložbu „Prometeji novog veka“, biće održano u subotu, 25. septembra, u 16 časova, u zgradi Muzeja 25. maj.

Izložba je inspirisana 60-godišnjicom od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, a u njenom fokusu su odnosi Jugoslavije i Indije u oblasti umetnosti i kulture, kao i radovi Petra Lubarde, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih slikara koji je imao važnu ulogu u predstavljanju Jugoslavije Nesvrstanima.

Autorke izložbe su kustoskinje Muzeja Jugoslavije Ana Panić i Jovana Nedeljković.

Publika će zahvaljujući raznovrsnoj muzejskoj građi moći bliže da se upozna sa indijskom kulturom i kulturnom razmenom između dve zemlje, a jedan od segmenata izložbe odnosiće se na posetu Josipa Broza Tita Indiji 1955-1956. godine, koja se smatra prelomnim događajem za definisanje spoljnopolitičke strategije Jugoslavije upravo u pravcu nesvrstavanja.

Fotografija: Rfel.org

Posle vođenja, od 17 časova, očekuje vas matine žurka kojom zatvaraju letnju sezonu u njuhovom parku. Nastupiće bend „Nesvrstani”, koji već više od jedne decenije gaji autorski roots reggae pristup i neguje jamajčansku kulturu stvarajući muziku i nastupajući na domaćim i stranim muzičkim festivalima, kao i u beogradskim klupskim prostorima.

Pre benda zagrejaće vas i pasionirani kolekcionar muzike, DJ Khalil, zvucima tradicionalne, funk i psyhodelic muzike iz nesvrstanih zemalja.

Dolaskom na vođenje, dobijate kartu koja važi za ulaz u sve muzejske objekte. Više o izložbi: Muzej Jugoslavije (muzej-jugoslavije.org)

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *