fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Rad u internacionalnom lancu restorana – uvod iz studentskog u poslovni život

O radu u McDonald’s Srbija iz ugla Alekse Ljubičića
18. November 2021.

Tekst nastao u partnerstvu sa McDonald’s Srbija.

Postoji li pravi trenutak u životu mlade osobe da se osamostali, napusti ušuškan roditeljski dom i započne samostalnu organizaciju i finansiranje sopstvenog života?

O svemu tome, o studiranju, hobijima, ali i radu u najvećem globalnom lancu restorana pričao nam je Aleksa Ljubičić (21 godina), zaposlen u McDonald’s Srbija.

„Kao i većina mojih vršnjaka, nakon završene srednje škole odlučio sam da upišem fakultet i upisao sam ETF, ali sam se posle nekog vremena predomislio, pa sam prošle godine upisao Visoku školu strukovnih studija za IT (ITS – Information Technology School), smer informacione tehnologije, jer je dosta opremljeniji i moderniji fakultet. Tehnologije su ono što me oduvek zanima i odlučio sam da samostalno finansiram fakultet i ostale svoje hobije i interesovanja. Pravi trenutak da se mlad čovek finansijski osamostali je onda kada on to oseti i kada želi da sam zarađuje i organizuje život onako kako on to želi. To nema veze sa godinama, već isključivo sa sopstvenim mogućnostima i željama.

Kako je prošle godine pandemija ozbiljno uzdrmala ceo svet, odlučio sam da pronađem posao u stabilnoj kompaniji i pre tačno godinu dana sam konkurisao za rad u Meku. Nakon razgovora sam bio primljen i odmah sam prošao seriju obuka i treninga, počev od treninga koji se tiče higijene u restoranu, komunikacije sa kolegama, kasnije i gostima, pripreme hrane, rada na kasi… i počeo sam da radim na poziciji „Obučeni radnik 2“. Odmah su mi se dopali principi na kojima kompanija posluje, a to znači da se tačno zna ko šta radi, da svi moraju da poštuju procedure i pravila koja se tiču rada sa hranom, jer su kvalitet i bezbednost proizvoda koje služimo u restoranima beskompromisni. Za nepunih godinu dana sam napredovao za jednu poziciju i trenutno u Meku Fontana radim kao „Obučeni radnik 1“.

Benefiti rada u Meku koji su meni lično najbitniji su sigurna i tačna plata i naravno disciplinovana i organizovana atmosfera. Ali još važnije od finansija jeste činjenica da je veoma dobar uvod iz studentskog u poslovni život. Ono što najviše volim na poslu je ekipa sa kojom radim i osećaj timskog rada. Naravno ne slažemo se uvek svi oko svega, ali veoma lako to prebrodimo i nađemo kompromisna rešenja.

Rad u Meku mi omogućava da finansijski podržim zahteve mog budućeg zanimanja, jer

kao što znate, nove tehnologije nisu jeftine niti jednostavne. Studije na fakultetu sam sa poslom usklađivao veoma lako, jer je uprava bila veoma fleksibilna i spremna na svaki dogovor i imao sam i više nego dovoljno vremena za učenje.

Privatno volim da kažem da sam gejmer, nekako ide uz sferu zanimanja kojoj težim. Vreme volim da provodim uz tehnologiju, igrice i filmove/serije. Takođe ne zapostavljam ni izlazak na svež vazduh, volim da vozim bicikl i idem u duge šetnje. Neki od mojih hobija su izlasci na neobična i moderna mesta kao što su escape room-ovi, VR igraonice i slična okruženja.“

Tagovi: mcdonalds | mladi | posao | srbija
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *