fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Razgovori sa autorima | EP08 | Jakov Munižaba

U novoj epizodi gost nam je bio dizajner zvuka i profesor Fakulteta za medije i komunikacije Jakov Munižaba

25. May 2021

Sve veći broj mladih ljudi koji upisuje umetničke fakultete se opredeljuje za smer, dizajn zvuka! Ja sam bio jedan od njih i priznajem da tada nisam imao pojma šta to sve podrazumeva. Brzo sam saznao da je to mnogo više od suvog snimanja i da je u pitanju vrlo kreativan posao koji podrazumeva dosta baš to, dizajniranje zvuka! Kako se stvaraju novi zvukovi za film, serije, radio-drame, muziku… i kako sve to zajedno sa montažom pomaže narativu priče.

Moj današnji gost, Jakov Munižaba, dizajner zvuka i profesor Fakulteta za medije i komunikacije, tvrdi da je zvuk evoluirao od mogućnosti da čujemo glumce, do toga da prenosi emociju i priča svoju priču.

Jedan od ciljeva mi je bio da skupim celu ekipu koja je odgovorna za stvaranje filma, a o ovoj oblasti se malo zna. Profesor je bio dovoljno ljubazan da nam svima demistifikuje svoju profesiju, kako budućim studentima i studentkinjama, tako i rodbini!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *