fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Razgovori sa autorima | EP11 | Nikola Radić

U novoj epizodi razgovaramo sa NIkolom Radićem - kantautorom, pesnikom, novinarem, filmskim kritičarem i prevodiocem

15. June 2021

Gost današnje emisije je još jedan autor u svakom smislu, Nikola Radić – kantautor, pesnik, novinar, prevodilac, filmski kritičar, dopisnik francuskih i regionalnih medija… Nikolu sam upozano u kafiću Ameli gde smo i snimali razgovor. To je samo jedna od nekoliko lokacija gde je nastao bend Barka Dilo, čiji je član.

Od početka karantina, Nikola i ja smo u kontaktu preko Zoom-a, jer je boravio u Francuskoj. Tamo su mere bile i ostale rigoroznije u Francuskoj i dolazak u Beograd je doživeo kao slobodu! Kovid situacija je morala da pauzira rad benda Barka Dilo, ali Nikola je i dalje vrlo zauzet. Novinarski posao nikad nema pauzu, a imam utisak da su filmski kritičari imali više posla nego ikada. Pored objavljene zbirke pesama „Prolećima si potreban”, trenutno traži izdavača za prvi roman. Istovremeno radi na prevodu tog romana na francuski jezik što je proces za sebe i kako kaže, prevod ga vraća na prvu verziju i služi kao odličan filter.

Za šta god se odličite od muzike, intervjua sa najznačajnijim imenima kulturne scene ili poezije, verujem da nećete imati dilemu da je Nikola Radić veliki autor!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *