fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Reflektor teatar: Kako ja ovo sinu da objasnim?

Predstava Reflektor teatra „Kako ja ovo sinu da objasnim?”, koja govori o ekstremizmu, igraće se 8. decembra u Dorćol Platzu.
3. December 2019.

Iako je decembar poznat po raskošnom sjaju praznične rasvete, Reflektor teatar i dalje obraća pažnju na one teme koje društvo i moćnici ostavljaju u potpunom mraku. Svojom predstavom „Kako ja ovo sinu da objasnim?”, koja će se igrati 8. decembra u Dorćol Platzu, govori o ekstremizmu.

Ekstremizam – kako do njega dolazi i koje su njegove posledice? Ova osetljiva tema je suština predstave Reflektor teatra. Ovde nije reč o pukom teorijskom predavanju i iznošenju činjenica, već o priči koja je sklopljena na radionicama, održanim sa mladima iz raznih sredina, te prenošenju njihovih ličnih iskustava na „daske koje život znače”.

Cilj predstave je da svaki pojedinac spozna, pre svega, one neminovne predrasude i stereotipe koje se nalaze u njemu, a onda da se sa njima i suoči. Takođe, cilj je i da, kao društvo, upoznamo sve oblike ekstremizma, njegove uzroke i posledice, te da naučimo kako da napravimo prvi korak ka prihvatanju drugačijih od sebe.

„Nikada nisam bio u mogućnosti da se osećam kao sin, a pitam se hoću li ikada biti u situaciji da svom sinu objašnjavam svet u kom sam živeo i koji ostavljam da živi i razvija se. Kao razvoj zavoja, kao razvoj organa, kao razvoj civilizacije, napred – nazad. Ja ne bih znao da mu objasnim ovaj svet, ali bih znao da mu objasnim šta osećam”, rekao je reditelj predstave – Vojislav Arsić.

Tek kada probudimo ekstremistu u sebi, znaćemo kako da se borimo protiv njega.

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *