fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Reflektor teatar:predstava Urednik otvara julski repertoar

Julski repertoar Reflektor teatra počinje njihovom najnovijom predstavom
23. June 2020.

Reflektor teatar u junu je počeo novu sezonu – „Post istina je laž”. Za jul, ova nezavisna omladinska produkcija najavljuje izvođenja svojih poznatih predstava, među kojima i jedno humanitarnog karaktera, ali i izvođenja svoje najnovije predstave – „Urednik”.

Nakon što su tokom juna otvorili svoje kancelarije, te izveli nekoliko predstava u urbanom centru Beograda – Dorćol Platz-u – članovi i članice Reflektor teatra najavljuju bogat program za jul. Naime, već prvih dana meseca, tačnije 1, 2. i 3. jula, na istoj sceni ponovo će izvoditi svoju najnoviju predstavu „Urednik”, dramaturškinje Sare Radojković i reditelja Vojkana Arsića, koja govori o relativizaciji istine, medijskim manipulacijama i njihovim posledicama.

„Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“ vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne) uspevaju”, navodi se na sajtu predstave.

Podsetimo se, predstava „Urednik” premijerno je izvedena početkom marta, nakon čega je doživela još tri izvođenja. Tokom vanrednog stanja, ekipa predstave je kreirala emisiju „Urednik u krizi” u kojoj su glumci i glumice, iz svojih uloga, analizirali aktuelne teme na online „redakcijskim sastancima”. Ova emisija emitovana je na zvaničnim platformama Reflektor teatra.

Inače, naziv sezone „Post istina je laž” potiče iz pesme „Kliker u stomaku”, koja je između ostalih rađena upravo za ovu predstavu, a sada je i zvanična pesma sezone 2020.

Nakon tri vezana izvođenja ove predstave, na scenu 14. jula izlaze „Muškarčine” koje iza sebe imaju više od 130 izvođenja. Nedelju dana kasnije – 21. jula – ekipa predstave „SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi” imaće svoje humanitarno izvođenje, u organizaciji Reflektor teatra i združene akcije „Krov nad glavom”, dok će u utorak, 28. jula, na scenu izaći ekipa predstave „Ekstremizam – kako ja ovo sinu da objasnim?

Reflektor teatar je nezavisna omladinska pozorišna produkcija, izrasla iz pozorišnog programa organizacije Centar E8, a sve informacije o repertoaru, ulaznicama i drugim sadržajima koje priprema mogu se pronaći na sajtu ovog teatra.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *