fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Regionalni studentski filmski festival Kameo otvara prijave

Prijave za slanje kratkometražnih filmova su otvorene do 15. maja
10. March 2023.

Filmski festival „Kameo” je regionalni studentski festival kratkometražnog filma koji se po drugi put održava u Čačku, gradu koji ove godine nosi titulu nacionalne prestonice kulture. Za razliku od prošle godine, drugo izdanje festivala je regionalnog karaktera, što podrazumeva prostore bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija).

Filmski program obuhvata igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, svih žanrova.

Primarni cilj im je da pruže apsolutnu slobodu autorima, kao i prostor za izražavanje, te je jedino konkretno ograničenje zapravo trajanje filmova – do 30 minuta.

Festival je nastao na inicijativu kino kluba koji su osnovali studenti, ljubitelji filmske umetnosti. Pošto su oni inicijatori i organizatori festivala, i sam festivalski koncept je studentski. Prvi radovi i filmovi se često zaboravljaju i retko se negde prikazuju. Kameo je prostor gde mladi autori dele svoje rane radove sa publikom i upoznaju kolege iz celog regiona sa kojima će u budućnosti sarađivati u vidu koprodukcija.

Publika se ne susreće često sa formom kratkometražnog filma, te su odlučili da održe masterklasove sa afirmisanim autorima i autorkama koji će podeliti svoja filmska iskustva, kao i filmske radionice kroz koje publika može naučiti više o snimanju i jeziku filma.

Prijave su otvorene do 15. maja! Možeš poslati svoj kratkometražni igrani/dokumentarni/animirani/eksperimentalni film preko linka : https://filmfreeway.com/kameo

Prijave su besplatne!

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *