fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Retrospektakl 2020: Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike

Nakon fantastičnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, Marko Nastić odlučuje da od ovog projekta napravi godišnji događaj.
28. January 2020.

Nakon fantastičnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, Marko Nastić odlučuje da od ovog projekta napravi godišnji događaj.

Retrospektakl 2020 održava se 23. maja 2020. u Hangaru Luke Beograd i okuplja disk džokeje koji su stvorili našu scenu.

Pilot izdanje Retrospektakl žurke dogodilo se 2018. i nadmašilo je sva očekivanja. Ovaj događaj je posetilo više od 7000 ljudi, a ostao je upamćen po dobrom vajbu upotpunjenom jedinstvenom muzičkom strukturom gde su se smenjivali neki od najvećih hitova elektronske muzike, koji su obeležili 20 muzičkih godina iza nas. Retrospektakl je okupio čitavu domaću elektronsku scenu, na bini i na podijumu, i podsetio nas šta je dobar klabing. To je bila zaista jedinstvena prilika da vidimo di džejeve i publiku različitih generacija koje povezuje ista pasija – sjajna elektronska muzika.

Upravo zato najpoznatiji domaći di džej Marko Nastić odlučuje da ovaj koncept pretvori u godišnji događaj – i ponudi publici priliku da u toku jedne večeri sluša isključivo domaće artiste, kao i muziku na kojoj su odrastali.

Retrospektakl je jedan od najzanimljivijih konceptualnih događaja kada je u pitanju elektronska muzika, koncipiran u formi klabing vremeplova. To nije klasičan rejv već jedinstveno muzičko putovanje koje počinje u 2020, a završava je u 1997. godini – kada je scena elektronke muzike kod nas počela da se razvija.

Pored ove vrste vremeplova, projekat pruža platformu domaćim di džejevima da pokažu svoja umeća pred velikom publikom. Marko Nastić već neko vreme apeluje na položaj domaćih umetnika na muzičkim festivalima širom zemlje – uvek dobijaju lošije termine u odnosu na strane izvođače. Retrospektakl je zato idealno mesto da slušate naše taletnovane elektronske muzičare, upoznate se sa njihovim radom i provedete se kao nikad do sad. B2b sa Markom oni će pilotirati muzičkom vremenskom mašinom i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije.

Iskusni klaberi će bez dileme doživeti svojevrstan fashback koji evocira lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga.

Ukoliko ste bili na prethodnom izdanju – Retrospektakl 2020 obećava još bolju žurku, jaču enegriju i još više izvođača.

 

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *