fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Rezultati konkursa za stipendiranje Super devojčica u IKT-u 2023

Međunarodni dan devojčica u Informaciono komunikacionim tehnologijama obeležen dodelom nagrada
28. April 2023.

Alternativni centar za devojke je juče povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u (informaciono komunikacionim tehnologijama) objavio rezultate konkursa za stipendiranje Super devojčica u IKT-u.

Iz alternativnog centra ahvaljuju se svim devojčicama koje su se prijavile, jer duboko veruju da svaka od njih zaslužuje podršku i prepoznatljivost u svetu novih tehnologija. „S obzirom na veliki broj kvalitetnih prijava, odlučile smo da umesto 5 jednokratnih stipendija u iznosu od 25,000 rsd, dodelimo 7 stipendija, a u saradnji sa međunarodnom Sajber školom  KIBERone, obezbedile smo još 3 stipendije u vidu celomesečne obuke u ovoj školi. Ovom prilikom želimo da im se zahvalimo na tome što su prepoznali važnost učenja i usavršavanja devojčica u oblasti IKT-a.”, navode u saooštenju.

Dobitnice novčanih stipendija „Super devojčice u IKT-u 2023.“ su:

1. Vasilisa Novaković, Beograd

2. Olivera Vucelić, Kragujevac

3. Irena Nikolić, Bor

4. Maša Otašević, Užice

5. Gordana Teofilović, Beograd

6. Milica Krstić, Niš

7. Anđela Vuksanović, Kruševac

Dobitnice celomesečne obuke u školi KIBERone su:

1. Vera Vučićević, Beograd

2. Tea Žirović, Zrenjanin

3. Jovana Mulćan, Neuzina

Takođe, KIBERone škola obezbedila je 30 nagrada u vidu jednodnevne obuke za naše stipendistkinje.

Zahvaljuju se komisiji za odabir stipendistkinja za Super devojčice u IKT-u koju su činile: Jelena Jaćimović, ilustratorka; Slađana Savić, asistentkinja na Hemijskom fakultetu u Beogradu; Maša Peruničić, programerka i aktivistkinja Femix-a i Rok kampa za devojčice.

Takođe i svim donatorima/kama i ljudima dobre volje koji su na različite načine podržali ovu inicijativu i doprineli da se podrže Super devojčice u IKT-u.

O Međunarodnom danu devojčica u IKT-u:

Međunarodni dan devojčica u IKT-u je ustanovljen na nivou Ujedinjenih Nacija i obeležava se svakog poslednjeg  četvrtka u aprilu. Prvi put je obeležen 2001. godine u Nemačkoj i od tada je u aktivnostima koje su posvećene ovom danu učestvovalo više miliona devojčica širom sveta. Obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u IKT trebalo bi da podstakne i ohrabri devojčice da prilikom odabira budućih profesija, ali i hobija ne podležu stereotipima i biraju zanimanja iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija. Ovo je jedan od načina kojim se evojčice ohrabruju I osnažuju da se rukovode sopstvenim talentima i željama, uprkos očekivanjima često nepodržavajuće sredine.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *