fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Šesti festival Dobro došli na Naselje u subotu

Šesta po redu manifestacija „Dobro došli na Naselje“ održaće se u subotu, 14. septembra na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji!
13. September 2019.

Šesta po redu manifestacija „Dobro došli na Naselje“ održaće se u subotu, 14. septembra na Novom naselju, između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, koji će i ove godine tako postati pravi Kulturni centar na otvorenom! Ovogodišnji program festivala je i najbrojniji do sada, te Novosađene ove subote na Novom naselju očekuje više od 100 izvođača koji su se za učešće na festivalu prijavili putem konkursa koji je izazvao ogromno interesovanje i još jednom ukazao na umetnički potencijal koji naš grad poseduje u velikoj meri.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka i mnogo toga drugog. Između ostalih, na festivalu „Dobro došli na Naselje 6“ posetioci će uživati u nastupima bendova „Soundcheck Orchestra“, hora „Ison“  i orkestra „Dobri ljudi“. „Zeleni Barjak“ će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, a Udruženje savremene umetnosti i ekologije „Jungle Island“ će u popularnom parku „Među brezama“ okupljene naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija. Naši najmlađi sugrađani uživaće u različitim pozorišnim i animatorskim izvedbama, a pored brojnih kreativnih programa na festivalu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice, kao i humanitarne akcije poput dobro poznate „Knjigom do osmeha“ ali i novooformljenog koncepta Novog kulturnog naselja „Trange Frange Pijaca“ gde će građani moći da razmene stvari počevši od garderobe, preko kućnog escajga i nameštaja.

Celokupan program i satnica dostupni su ovde.

Upravo „Dobro došli na Naselje“  je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine.
Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada iz ostalih delova grada.
Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji „Novo kulturno nasleđe“, performansa „Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje“ i do sada najboljeg filmskog festivala „21114 – Film fest“  i još jednom ojačati  inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada i drugih prijatelja festivala.

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *