fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Škola sankanja s Mirzom Nikolajevom na bob stazi Trebević

Petnaest polaznika prisustvovalo je školi sankanja koja je održana u subotu 30. septembra
2. October 2023.

Škola sankanja s Mirzom Nikolajevom je prvi korak u sklopu projekta Sarajevo Olympic Caravan koji Sarajevo Olympic Week provodi u pokroviteljstvu s Opštinom Centar Sarajevo. Sarajevo Olympic Week je organizirao besplatnu školu sankanja u partnerstvu sa Sankaškim savezom BiH za sve polaznike. Polaznici su prvobitno imali edukativni program gde su naučili osnove sankanja kao sporta, potom su i svi polaznici imali priliku da se spuste u sankama niz bob stazu Trebevića, pored polaznika i turisti su iskoristili priliku i okušali se u sankanju.

„Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo za mene, i bila mi je čast što sam imala priliku da učim od našeg Olimpijca Mirze Nikolajeva, nadam se da ću moći se baviti ovim sportom na duže staze, barem da još jedanput imam priliku na ovaj način”, rekla je Ajla Selman, polaznica škole sankanja. Učesnicima je ovo bila prilika da osim takmičenja u prirodi upoznaju nove prijatelje i druže se.

„Zahvaljujem se što smo imali priliku da organizujemo promotivni događaj škole sankanja, jer smo napokon prešli sa samo teoretskog dijela, već i stvorili priliku da su polaznici mogli osetiti osećaj spusta niz stazu.”, rekao je Mirza Nikolajev, sankaš i ambasador Sarajevo Olympic Weeka.

„Nama je bila istinska čast što smo kreirali startnu platformu za sport koji je zapostavljen u Bosni i Hercegovini i pružili mladima priliku da iskuse taj sport i vide da postoje atraktivne sportske discipline za koje možda nisu ni znali. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim Opštini Centar kao pokrovitelju ovog projekta bez čije podrške ne bi uspeli da kreiramo uslove i mogućnosti za ovogodišnju školu sankanja, te se radujem što možemo da najavimo da ćemo se nakon sezone našeg sankaškog saveza, opet fokusirati da i sledeće godine unapredimo naš projekt škole sankanja. Neizmerno smo srećni što je Mirza Nikolajev postao ambasdor Sarajevo Olympic Weeka i radujemo se daljnjem druženjima s mališanima širom Bosne i Hercegovine.”

Sledeći koraci Sarajevo Olympic Caravana su edukativne radionice s osnovnim i srednjim školama u Sarajevu, a potom i u Mostaru, Doboju, Visokom, Istočnom Sarajevu i Kiseljaku. Edukativne radionice će obavljati naši Olimpijci koji će imati priliku da prenesu svoja stećena znanja I iskustva kako bi i naši mališani imali priliku da se druže s uspješnim sportistima Bosne i Hercegovine, kao i da proširi se međukulturni i sportski dijalog među mladim ljudima Bosne i Hercegovine.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *