fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Skopski bend Lufthansa dolazi u Beograd

Nastup će biti održan u Jugošpedu, a podrška na sceni biće sastav „Alembik“
27. March 2024.

Koncert skopskog benda „Lufthansa“, zajedno sa sastavom „Alembik“ kao podrškom, najavljen je za ponedeljak, 1. april 2024 u 20:00 časova u Jugošpedu kao prvom stanicom na mapi Lufthanzine evropske turneje nakon objavljivanja njihovog novog albuma „Daleku od vistinskoto nešto“. Ujedno, ovo je prvi album izdat za „Dead Horse“, novonastali izdavački makedonskoi nezavisnoi kolektiv „Gola planina“.

Suprotstavljenost između prirode i složenih navoa industrije vode mladog čoveka ka stanju ludila. Lufthansa pretvara – kao i sve zaljubljenike u stvaralaštvu pre njih – ludilo u organizovani haos, ispunjava ga svojim bljescima, u jednu kolektivnu svetlost, topliju i življu nego zbir svih njenih plamenih jezika. Grade svoj toranj na osnovu svoje vere. Svi su dobrodošli da uđu i da slušaju, ukoliko su im uši oljuštene.

„Alembik” je eksperimentalni post rok/shoegaze duo iz Skoplja u sastavu: Iva Damjanovski (klavijature, vokal, teremin) i Viktor Tanaskovski (gitara, vokal), a na ovom će koncertu sa njima nastupiti i Dario Cievski na bubnjevima, kao i Marko Pečenović na bas gitari. Njihova muzika je pokušaj spajanja i preispitivanja različitih muzičkih žanrova, koristeći eksperimentalne i netipične načine produkcije zvuka kroz (alhemijsku) igru sa muzičkim elementima. Njihov prvi, istoimeni album objavljen je 2022. godine.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *