fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Slovenački Prismojeni Profesorji Bluesa ove subote u Bluz i Pivu

Nastup će biti održan 29. oktobra sa početkom u 20 časova
28. October 2022.

Osveženje na Balkansku scenu doneli su 2008. godine kada su prvi put nastupili sa svojim autorskim delima. Dolaze iz Ljubljane, glavnog grada Slovenije i odande donose njihov autentični doživljaj bluza, roka, fanka i psihodeličnog roka.

Wacky Blues Proffesors će u subotu 29. Oktobra 2022. godine nastupiti u klubu Bluz i Pivo sa početkom u 20 časova. Karte su u pretprodaji na adresi kluba, a moći će da se kupe i na samom ulazu na koncert.

Prismojeni Profesorji Bluesa je slovenački bluz-rok bend. Njihova muzika je zasnovana na energičnom bluz-rok stilu, koji mešaju sa elementima fanka, kantrija, džeza i psihodeličnog roka 60-ih i 70-ih.

Pun sastav koji će nastupiti: Julijan Erič – električna gitara, vokal, Zlatko Djogić – bubnjevi, vokal, Miha Ribarić – bas gitara, vokal i Aleš Uhan – klavijature

Grupa je bila veoma aktivna 2014. i 2015. kada je imala je mnogo koncerata širom Slovenije. Materijal za svoj debi album snimili su dosta vremena pre izlaska, ali je studio u međuvremenu poplavio i trebalo je vremena da se snimljeni materijal sačuva. U martu 2016. objavili su svoj debitantski studijski album pod sopstvenom etiketom Zavod Orbita pod nazivom Porodica. Na albumu je kao producent radio Borut Činč (nekada klavijaturista Buldožer benda), koji je na albumu svirao i svoje karakteristične Hamond orgulje. Grupa je 16. marta predstavila album na četvoročasovnom koncertu u bioskopu Šiška.

Prismojeni bluz profesori su 16. septembra 2016. priredili izvanredan koncert pred odlazak na višemesečnu turneju u SAD. Ovo veče je definitivno upisano u istoriju, jer su svojom hrabrošću oborili rekorde svih slovenačkih muzičara. Ispunili su atmosferu Ljubljanske Križanke u kišno veče do poslednjeg ćoška. Zajedno sa RTV-om snimili su materijal koji je, po dolasku iz SAD, objavljen 19. aprila 2017. na novom duplom albumu Prismojeni Profesorji Bluesa

U maju 2016. godine grupa se predstavila mlađoj publici na studentskom muzičkom festivalu Vičstock u Ljubljani. Nastupili su kao jedan od dva glavna dela, zajedno sa Happy Ol’ McWeasel.

Malo hrane, puno pića i puno slomljenih srca bez obzira da li je petak ili nedelja. Valjanje u blatu, trotoari, hodanje ulicama klečeći i moleći da im se dozvoli da odsviraju treći koncert u Ljubljani iste nedelje. Za honorar su tražili samo struju i nešto vruće za zube. Legenda govori o navodnom koncertu u konzervi sardina, ali se svedocima (čitaj sardinama) više ne može ući u trag. Jedan pored drugog, četiri konjanika muzičke apokalipse žustro jašu na neposlušnim magarcima prema horizontu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *