fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Street art radionica za dvadeset hrabrih devojčica

Prijave su otvorene za hrabre devojčice/devojke/žene uzrasti od 14 do 814 godina, do 10. septembra
25. August 2022.

Traži se dvadeset hrabrih devojčica/devojaka/žena uzrasti od 14 do 814 godina zainteresovanih da se tokom jednog intenzivnog vikenda u Pančevu oprobaju i usavrše u legalnom oslikavanju zidova, izradi kvalitetnih skica i street artu. Prethodno iskustvo nije neophodno!

Između 20. i 28. septembra 2022. godine Udruženje Elektrika u saradnji sa domaćom street art umetnicom Janom Danilović organizuje street art radionicu za 20 učesnica iz Pančeva i okoline. Pridružite se ako želite da naučite više o istorijatu i tehnikama na globalnoj street art/graffitti sceni, da osmislite i razvijete sopstveni rad kroz profesionalnu mentorsku pomoć u izradi skice, i da u društvu vrhunskih umetnika sa street art scene provedete nezaboravno vreme sa četkom i sprejem u ruci oslikavajući zid u neposrednoj okolini svog životnog prostora. Ako sa strpljenjem i prateći dosledno instrukcije, već sutradan ćete želeti da uradite ponovo to sve isto.

Prijave su otvorene do 10. septembra putem linka: https://forms.gle/f6ji53SHxaNgr8gQA

Broj mesta na radionici je ograničen, i zbog strukture projekta prednost će biti data što mlađim učesnicama i onima koje se ranije prijave, mada će se truditi da nikome ne kažu NE. U slučaju prevelikog interesovanja, organizatori zadržavaju pravo da razmotre organizaciju još jedne radionice u Oktobru za sve one koje ovog puta ostanu uskraćene za mesto.

Kao i obično, i ovaj put će imati tajne goste/predavače iz susednih zemalja čiji će identitet prestati da bude tako tajan kako se radionica bude približavala. Kada otkrijete identitet ove osobe, ništa u vašemima životama neće više biti isto!

Jana Danilović – Neke od svojih prvih murala ikad Jana je uradila pre mnogo godina upravo u Pančevu. Od tada, obišla je pola sveta i ukrasila ga svojim prepoznatljivim vizuelnim stilom prepunim floralnih apstrakcija, organizovala mnoštvo međunarodnih festivala i sa osmehom na licu potrošila hektolitre akrilnih boja. Ovaj put Jana se pojavljuje u Pančevu kao voditeljka radionice, rame uz rame sa koleginicom Tajnigostizinostranstva.

Jovan Špira Obradović – aktivan kao pokretač i autor na domaćoj street art sceni od njenih početaka, vizuelni umetnik i muzički producent Shpira je kao predavač bogat kako praktičnim uličnim veštinama tako i profesionalnim produkcijskim i dizajnerskim znanjem, i njegova uloga na projektu će biti da nam pomogne da svi kroz jedan lagan i zabavan proces dođemo do najsrećnije verzije svoje skice. 

Vladimir Palibrk – koordinacija projekta, nakon osam godina bavljenja street artom kao kurator i producent, i sam od nedavno oslikava zidove i mnogo uživa u tome.

Radionica se održava u partnerstvu Udruženja Elektrika sa mrežnom organizacijom Nezavisna Kulturna Scena Srbije, a u okviru projekta „Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost“, finansiranog od strane Unesko fonda za kulturni razvoj.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *