fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Svečano otvoren 11. Bašta Fest

Festival je svečano otvorila glumica Ivana Zečević
5. July 2024.

Jedanaesto izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, svečano je otvorila glumica Ivana Zečević 4. jula na Open Airu Borići, nakon čega su prikazani i filmovi iz takmičarskog programa festivala. Prisutnima su se obratili i osnivači festivala, glumci Maja Šuša i Jovan Jelisavčić.

Maja Šuša je na otvaranju festivala rekla: „Nadam se da ćete uživati u tri dana takmičarskog programa kratkih igranih filmova, a u nedelju vas očekuje dugometražno ostvarenje „Za danas toliko” koje će nam svima ogrejati dušu i na pravi način podsetiti na ljubav prema svom gradu, koju slavimo i ovde. Ovogodišnji slogan festivala „A gde je tvoj centar?” nas podseća koliko je važno da pronađemo to mesto i ako želimo da ga podelimo sa drugima, kao i da je centar vrlo često van onog zvaničnog centra”.

Jovan Jelisavčić se se obratio rečima: „Želim večeras da se zahvalim svim onim ljudima koji godinama već sa nama grade ovaj festival, bez obzira sa koje pozicije učestvuju. Hvala na razumevanju i strpljenju za sve one velike i male probleme koji dolaze neminovno kada radite jedan ovakav festival. Želim vam četiri lepa i uzbudljiva dana, dosta diskusije u vezi filmova, dobrih žurki, prijateljstava i dragih uspomena. Uživajte u Bajinoj Bašti”.

Ivana Zečević obratila se publici na otvaranju Bašta Festa: „Prvi put sam u Bajinoj Bašti, prvi put na Bašta Festu, i prvi put otvaram jedan festival. Velika mi je čast i mnogo sam srećna što svedočim ovakvom festivalu. Vidim divna imena u žiriju i publici, i mnogo dece, što me veoma raduje. Hvala Bajinoj Bašti što ima ovakav festival.”

U takmičarskom programu festivala na repertoaru je 25 kratkih igranih filmova iz 17 zemalja. Glavni žiri festivala čine glumica Hana Selimović, reditelj Vladimir Tagić i producentkinja Jelena Angelovski, koji će odlučivati o nagradama za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), i najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija). Osim toga, tu je i nagrada za najbolji film Žirija mladih, kao i regionalna nagrada za najbolju kameru „Zlatna vizualizacija“ koju dodeljuje pojedinačni strukovni žiri, a ove godine je to direktor fotografije Aleksandar Karaulić.

Publika i gosti Bašta Festa imaće priliku da tokom dana uživaju u divnoj prirodi Nacionalnog parka Tara, na obalama jezera Perućac i Zaovine i reke Drine.

U muzičkom programu Bašta Festa ove godine ćemo slušati originalna imena domaće klupske scene: DJ Jackie, Funk Technik Group – FTG, i DJ Nikolu Vemića, uz tradicionalno Čola veče. Muzički program se održava na plaži Rača pored reke Drine od 23h svake noći u toku trajanja festivala, od 4. do 7. jula.

Festival tradicionalno zatvara dugometražno ostvarenje koje je, prema mišljenju Bašta tima, obeležilo proteklu godinu. Na ovogodišnjem festivalu 7. jula, nakon dodele nagrada, na Open airu u parku „Borići”, publika će imati priliku da pogleda film „Za danas toliko” reditelja Marka Đorđevića, koji će nakon projekcije zatvoriti festival.

Fotografije: Ružica Ristivojević

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *