fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

The Brand New Heavies: Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima

Sastav The Brand New Heavies održaće dva koncerta u Bitefartcafe klubu, 20. i 21. oktobra
13. October 2022.

Musicology Sessions i u novoj sezoni dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata se nastavlja. Zimsku 2022-2023 sezonu otvorila je holandska senzacija, KOVACS, zatim je po prvi put u našem regionu, nastupao soft soul trio iz LA, MOONCHILD, a krajem oktobra meseca se pripremite za bujicu fantastičnih doživljaja. U naš glavni grad dolaze pioniri londonske  i uživajte u jedinstvenom spoju sofisticiranog „acid jazz“ zvuka sastava The Brand New Heavies koji će održati dva koncerta u Bitefartcafe klubu, 20. i 21. oktobra.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu 2019.godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte o kojima se i dalje priča. Organizatori Musicology sessions serijala ove godine zakazali još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 20. i 21. oktobra u kultnom klubu Bitefartcafe. Oni će biti treći izvođači nove sezone Musicology Sessions serijala.

Pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz sedamdesetih godina, uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula. Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama koje su ušle na svetske top 40 liste, a prodali su do sada preko 2,5 miliona kopija svojih albuma.

Bend je oformljen 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan retkom tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu. Ubrzo je bend dobio i duvačku sekciju, kao i vokalistkinje.

Sada već poznati beogradskoj publici, vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i dobru energiju!

Sastav je u više navrata pokazao da ima jako dobru konekciju sa srpskom publikom, a na naše pitanje sa kakvim utiscima su se vraćali iz Beograda odgovaraju:

„Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima. Nekome to možda zvuči neverovatno, ali zaista se vidi u načinu na koji reagujete na muziku, kao i to kako uz nju plešete, odnosno način na koji uzvraćate energiju. Način na koji su ljudi plesali na koncertu inspiriše nas da damo više. To je uzajamna stvar.“

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa tickets.rs.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *