fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Tink Punk radionice kreativne elektronike za devojčice

Tink Punk su radionice kreativne elektronike za devojke iz srednjih škola koje vode umetnice, gejmerke, programerke, arhitektice i inženjerke.
17. October 2022.

Tink Punk radionice kreativne elektronike uvode devojke u STEAM oblasti kroz zabavne interaktivne projekte. Radionice imaju cilj da devojkama na zanimljiv, prijateljski način približe elektroniku i programiranje u atmosferi u kojoj je OK biti na početku, pitati za pomoć i napredovati svojim tempom.

Instruktorke će sa polaznicama praviti neobične gedžete, elektronski nakit i interaktivan tekstil (wearables), gejming kontrolere i dizajnirati interakcije sa svetlom i zvukom.

Polaznicama nije potrebno predznanje iz programiranja ili elektronike. Takođe, radiće se u emotivno bezbednoj atmosferi za napredovanje i kreativno izražavanje.

Istraživanja pokazuju da je devojkama osim inspirativnih uzora potrebna i kontinuirana podrška da ostanu u STEAM oblastima. Tink Punk zajednica koja nastaje uz radionice će biti uz njih tokom obrazovanja, fakulteta, prve prakse i poslova. Devojke će upoznati i povezati se direktno sa ženama sa zanimljivim karijerama u gejmingu, dizajnu, interaktivnim umetnostima, arhitekturi, programiranju, medicini, zdravstvu i biotehnologijama…

Sve radionice Tink Punk su besplatne kako bi bile dostupne najširoj ženskoj publici. Prve radionice održaće se u mejkerspejsu Centra za promociju nauke u Beogradu, a u najavi su i radionice širom Srbije.

Prvu radionicu, koja se održava 12. novembra od 11h u prostoru mejkers spejsa Centra za promociju nauke u Beogradu, vodiće programerka i indie gejmerka Julija Makivić.

Julija Makivić je kreatorka igara i kreativna tehnloškinja koja svoje vreme deli između Beograda i Londona. Njene igre istražuju emotivnu razmenu čoveka sa računarima i načine na koje su naše emocije posredovane tehnologijom. Julija ima MFA iz kompjuterskih umetnosti sa Goldsmiths univerziteta, a njeni projekti predstavljeni su na različitim međunarodnim festivalima.

Organizatorka Tink Punk projekta i radionica je Katarina Popović, medijska umetnica, preduzetnica i mentorka u okviru programa IT Girls za UN Women i Kreativnog mentorstva. Elektroniku i programiranje koristi u interaktivnim instalacijama. Izlagala je u Londonu, Beogradu, Istanbulu, Ljubljani i drugim gradovima. Ona, kao i Julija, ima master sa Computational Arts katedre sa Goldsmiths univerziteta.

Tink Punk tim ovim putem poziva sve zainteresovane devojke da se prijave za radionice na sajtu tinkpunk.com i sve zainteresovane instruktorke da nas kontaktiraju, takođe preko sajta ili instagrama @tink_punk.

Glavi partner Tink Punk radionica je kompanija Decenter.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *