fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Trap-pop senzacija z++ po prvi put ovog leta u Čačku na Uzlet festivalu

Dvodnevni muzički festival Uzlet održava se po prvi put ove godine, 28. i 29. jula, u parku Mladosti u Čačku
24. April 2023.

Jedno od najperspektivnijih imena regionalne i hrvatske muzičke scene, z++ po prvi put nastupa u Čačku na Uzlet festivalu u subotu 29. jula 2023. godine. Dvodnevni muzički festival Uzlet održava se po prvi put ove godine i prirodni je nastavak manifestacije Dani urbane kulture.

Publika u Čačku primijerno će ovog leta moći da sluša z++, koji je od samog početka hitmaker. Odmah po objavljivanju prvog albuma „18++” iz 2019. godine, za izdavačku kuću Retfatlanta Records, čiji je jedan od osnivača, bilo je jasno da je pre svega podigao nivo produkcije. Drugi album „zauvijek”, iz 2020, naišao je na izuzetno pozitivne reakcije publike i kritike u regionu. 

Na YouTube-u milionske preglede beleže njegove pesme „Kabriolet“, „Ljeto već je gotovo“, „Adrenalin“, „Magija“, „Tajna“, kao i obrada folk hita „Crno i zlatno.“ Upoređuju ga sa Dinom Dvornikom, ali i sa modernim svetskim zvezdama kao što su The Weeknd i Post Malone, a on svoju muziku definiše kao „underground pop“. Njegova pitka i poletna lirika sa oba albuma idealno prati letnje bitove koji transponuju u drugu dimenziju.

„Sve je moguće, jer ovaj čarobnjak sve stvara sam – potpisuje glazbu, tekst, produkciju, miks i mastering. Pritom isporučuje proizvod visoke razine kvalitete, što uspijeva samo najboljima, jer je on trenutno najbolji. Budući da sve nekako dolazi s razlogom, tako je sad došao i album „zauvijek”, kako bi ga dodatno profilirao i usmjerio te mu omogućio da na velika vrata zakorači na mainstream scenu”, jedna je od recenzija portala Sound-report.

Koncertno besprekoran, z++ uspešno koketira sa žanrovima, muzički napredujući sa svakim novim izdanjem. Upravo ovaj mladi Osječanin pokrenuo je pravu malu muzičku revoluciju koja je nakon njegovih izdanja na hip-hop i trap sceni postavila drugačije temelje i aktivirala publiku ka otkrivanju novih favorita.

Uzlet festival održava se 28. i 29. jula u parku Mladosti u Čačku, tik uz obalu Zapadne Morave. Na dve festivalske bine naći će se vodeća imena domaće i regionalne rock, indie, (t)rap i electro scene. Za ljubitelje prirode, obezbeđen je i kamp. Dvodnevnu kartu po ceni od 1699 RSD možete kupiti putem platforme Gigstix.

Čačak je ovogodišnja nacionalna prestonica kulture, pod sloganom „Čačanska Rodna”. U okviru ove manifestacije održava se i Uzlet festival. Partneri festivala su kompanija A1, Quantox Technology, Birra Morreti, a svoju podršku su pružili i Ministarstvo kulture i Grad Čačak.

Fotografije: Promo

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *