fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Trideset srpskih državljana u Dohi čeka na dozvolu Republike Srbije da se vrate kući

Među njima su i mladi, ali i dijabetičari, astmatičari i stariji građani

21. March 2020

Na aerodromu u Dohi trenutno se nalazi 37 sprskih državljana i jedan državljanin Crne Gore koji čekaju na prevoz do svojih domova. Među njima su mladi, ali i stariji građani, astmatičari i dijabetičari.

Građani su se na aerodromu, koji povezuje evropu sa velikim brojem država jugoistočne Azije, skupilli spontano, pokušavajući da se vrate u Srbiju. Prva grupa ljudi stigla je na aerodrom pre više od 36 sati, a u pomoć im je pritekla avio kompanija „Qatar” i Ambasada Srbije u Kataru, koji su putnicima obećali avion do Beograda, ukoliko Repubika Srbija pruži dozvolu.

„Izmoreni smo i izmučeni, nemamo gde da spavamo, „Qatar” nam izlazi u susret u pogledu hrane i pića, ali ne znamo do kad će to da traje. U komunikaciji smo sa ambasadom Srbije, mežutim nikako da dobijemo neku konkretnu informaciju, Qatar i ambasada nam govore da imamo avion na raspolaganju, ali se čeka dozvola Srbije da avion sleti u Beograd”, kaže Miloš Stanković, jedan od putnika koji čekaju na prevoz do kuće.

Trideset sedam putnika koji traži način da se vrati kući, pokrenulo je i inicijativu na društvenim mrežama u nadi da će nadležni organi Republike Srbije reagovati i dozvoliti sletanje aviona, ili poslati svoj.

U nastavku teksta je pismo jednog od putnika:

Poštovana/i,

Moje ime je Miloš Stanković i trenutno se nalazim na  aerodromu Hamad u Dohi, Katar, gde sa još 36 državljana Srbije i jednom osobom iz Crne Gore više od 36 sati čekam informacije o tome da li ćemo i kada moći da se vratimo kući.

Među nama su i stariji ljudi, a nekoliko osoba su hronični bolesnici kojima je potrebna terapija.

Prva grupa je stigla na aerodrom pre više od 36 sati, izmoreni smo i izmučeni, nemamo gde da spavamo.

Katar nam izlazi u susret, pa imamo hranu i piće, ali ne znamo koliko će to gostoprimostvo trajati.

U komunikaciji smo sa ambasadom Srbije, međutim, nikako da dobijemo neku konkretnu informaciju – Katar i ambasada nam govore da imamo avion na raspolaganju, ali se čeka dozvola iz Srbije da avion sleti u Beograd.

Apelujemo na nadležne organe u Srbiji da daju potrebnu dozvolu kako bismo se što pre vratili kući.

U prilogu možete naći fotografiju naše grupe koju mogu koristiti mediji.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, možete me kontaktirati preko Whatsapp-a ili Vibera na broj +381 63 342 232.

Srdačan pozdrav,
Miloš

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Svetski dan laboratorijskih životinja

Svetski dan laboratorijskih životinja

Kako bi se okončale patnje životinja koje se koriste za testiranje u laboratorijama širom sveta od 1979. godine, svakog 24. aprila, obeležava se Svetski dan laboratorijskih životinja

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *