fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Trokut i ELEVEN dolaze u KSET

Nastup je zakazan za 17. februar u zagrebačkom KSET-u
7. February 2023.

Electronic jazz bend Trokut ione-man electronic act ELEVEN stižu 17. februara u KSET.

Trokut se u godini za nama posvetio koncertnoj promociji aktualnog EP-a „Rotate, Align”, nominovanog za nagradu Elector u kategoriji Electronica singl/EP godine. EP je doneo zaokret u zvuku benda, spajajući jazz i elektroniku s raznim novim uticajima, poput trip-hopa i dream-popa. Bend će u KSET-u, uz aktualni EP i pesme s albuma „Shapeless”, premijerno izvesti novi materijal s nadolazećeg drugog albuma, dok će ELEVEN promovisati materijal s prvenca, najavljenog za drugi deo godine.

„Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom – koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu.” – Dubravko Jagatić, Nacional

Trokut je electronic jazz band osnovan 2018. godine. Čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. U svojoj diskografiji broje debitantski album „Shapeless” (2020) i EP „Rotate Align” (2022). Do sada su nastupali na nizu renomiranih festivala u Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, Jazz festivala Jantar (Gdańsk), Telekom Electronic Beats festivala Zagreb, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala Ljubljana, te u klubovima diljem Europe, poput berlinskog Donau115.

ELEVEN je samostalni live act ABOP-ovog bubnjara Ivan Levačića, koji svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Glazbu mu karakteriziraju čvrsti, plesni ritmovi i bass deonice koje se isprepliću s emotivnim filmskim temama te poletnim sekvencama analognih sintesajzera. Godine 2020 osvojio je nagradu Ambasador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Ostavio je duboki trag na domaćoj muzičkoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

Ulaznice su dostupne online putem linka bit.ly/trokut-eleven-kset po cijeni od 7€. Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti na ulazu u KSET po cijeni od 9€.

Koncertni plakat i pripadajuće vizuale dizajnirao je Sven Sorić.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *