fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

U okviru Dana urbane kulture u Čačku A1 Srbija poklanja stoti po redu mural u nacionalnoj prestonici kulture

Nakon Čačka, ovogodišnje prestonice kulture, sledeće godine će i Užice dobiti kolektivni rad naših vodećih „street art” umetnika
15. May 2023.

U okviru ovogodišnjeg festivala Dani urbane kulture u Čačku, čiji je sponzor kompanija A1 Srbija, u toku je oslikavanje jubilarnog 100. murala na Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u ovom gradu. U oslikavanju murala učestvuju naša tri svetski priznata umetnika, Aleksandra Petković – TKV, Jana Danilović i Vuk Đurić – Endo, a ceo projekat realizuje se uz podršku kulturnog centra Silosi Beograd i neprofitne organizacije Gaia pokret.

Mural u Čačku je nastavak A1 društveno odgovornog projekta „Svet kakav želiš” u okviru kog su nastali prvi murali na ovu temu u kulturnom centru Silosi u Beogradu, a zatim i u Novom Sadu, povodom manifestacije Evropska prestonica kulture. Nakon Čačka, ovogodišnje prestonice kulture, sledeće godine će i Užice dobiti kolektivni rad naših vodećih „street art” umetnika. Tema svih murala obuhvata četiri društvena segmenta, na kojima se zasniva društveno odgovorno poslovanje A1 Srbija, a to su obrazovanje, javno zdravlje, zaštita životne sredine i kultura.

Festival Dani urbane kulture održava se od 2015. godine sa fokusom na oslikavanju murala, ali i muziku i ekstremne sportove, a u sklopu njega je otvoren prvi i jedini Skejt park u Čačku. Ove godine održaće se u terminu od 15. do 21. maja, dok će oslikavanje 100. murala na Osnovnoj školi „Vuk Karadžić”, na kojoj je oslikan i prvi mural u sklopu DUK-a, trajati od 12. do 18. maja, kada će biti održana i proslava povodom završetka.

Pored ovih aktivnosti, biće oslikani i čačanski Silosi, ali i druge lokacije sa ukupno 20 murala od strane domaćih, regionalnih i svetskih umetnika. Partner festivala Dani urbane kulture je Sportski centar Mladosti iz Čačka.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *