fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Umetnički prostor U10 obeležava jedanaest godina rada

Tim povodom, umetnica Dunja Ćorlomanović izvešće participativni performans „Žao mi je da bacim jorgan od pocepanog oblaka”
11. May 2023.

Umetnički prostor U10 u subotu, 13. maja, u 20 časova, obeležava jedanaest godina rada. Usled skorašnjih tragičnih događaja tim U10 istakao je da će ova godišnjica biti proslavljena malo drugačije.

Ovim povodom, umetnica Dunja Ćorlomanović izvešće participativni performans „Žao mi je da bacim jorgan od pocepanog oblaka” kojim poziva posetioce da joj se jedan po jedan pridruže na jastuku, da tamo provedu koliko god vremena žele, i da joj povere šta god žele.

„Ove godine, u mraku u kome se nalazimo posle skorašnjih tragičnih događaja, ne možemo ovu godišnjicu nazvati rođendanom, ali vas pozivamo da budemo zajedno u prostoru koji delimo sa vama, da se sretnemo sa svojim osećanjima, da budemo slobodni da zajedno ćutimo ili razgovaramo. Želimo da verujemo da se umetnošću misli bolji svet, i da međusobnim razumevanjem i empatijom imamo kapacitet da ga ostvarimo”, navode iz U10.

Dunja Ćorlomanović (1995, Beograd) je završila osnovne (2018) i master (2019) studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dobrice Bisenića. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente – Dositeja (2018, 2019). Od 2020. godine je članica ULUS-a. Autorka je nekoliko desetina murala i mozaika u javnim prostorima. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i projektima, a samostalno je izlagala četiri puta: „Žao mi da bacim jorgan od pocepanog oblaka”, KC Grad, Beograd (2023); „Kad sam ti ukrala komad disanja”, Galerija Doma omladine Beograda (2022); „Gde prestajem ja, gde počinješ ti”, BLOK galerija, Beograd (2022) i „Pogled u zemlju, u zemlji Cvet”, Galerija SKC, Obrenovac (2019).

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *