fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Usta na usta ili borba za život – 16. FIST

Šesnaesto izdanje FIST-a biće održano od 21. do 25. maja
23. April 2021.

Možete li da se setite kada ste se poslednji put za nešto borili? Ili se kao društvo borimo da povratimo volju za borbom?

Borba, suprotno od odustajanja je sastavni deo života, borimo se za želje, snove, sreću, vrednosti i slobodu. Da se naš glas čuje. Za vazduh koji dišemo. Da ispravimo nepravde. Za naš dom – našu planetu. Za budućnost. 

Pod sloganom USTA NA USTA 16. Festival internacionalnog studentskog teatra, u organizaciji studentkinja i studenata Fakulteta dramskih umetnosti, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture biće održan u hibridnom formatu u periodu 21 – 25. maja, sa glavnim i pratećim programima u kojima će učestvovati predstave i mladi pozorišni profesionalci  iz svih delova sveta.

Pitanje klimatskih promena i potreba za povećanjem svesti o ovom problemu u fokusu su ovogodišnjeg izdanja, te će FIST16 problemski, programski i produkciono biti realizovan u skladu sa potrebom zelene transformacije i prilagođavanja u polju kulture.

FIST16 će biti otvoren predstavom MAMA, rediteljke Ive Olujuć, koja je relazovana kroz koncept “green produkcije” a koja će smenjivanjem dokumentarnih materijala, činjenica i ispovestima doprineti razmeni osećanja i misli koje jedna generacija gaji prema problemu zagađenja životne sredine i klimatskih promena, te da inicira dijalog sa publikom o ovom značajnom pitanju.  

Dan planete zemlje FIST 16 tim obeležio je celodnevnim aktivnostima, od sadnje lavandi ispred zgrade FDU čime podstiče promišljanje problema ugroženosti biodiverziteta kao važnog elementa u kontekstu održivog razvoja, preko YouTube online događaja FIST GARDEN MUSIC SESSION u okviru kojeg su učestvovali izvođači – Tam, Iva Lorens, Luka Rajić i  DJ Memet kada je i lansirana prva studentska festivalska aplikacija, dostupna na IOS platformama App store i  Google play,  putem koje će publika moći da se informiše o programu festival.

Svi programi festivala biće strimovani live na YouTube i Facebook stranici festivala.

Tagovi: fist | usta na usta
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *