fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

YĪN YĪN stiže na ostrvo Krk

Nakon rasprodatog zagrebačkog koncerta holandska senzacija vraća se u Hrvatsku, na Velvet festival
18. June 2024.

Samo nekoliko meseci nakon rasprodatog zagrebačkog koncerta, holandska senzacija vraća se u Hrvatsku! Thai funk četvorka YĪN YĪN nastupće na Velvet festivalu u četvrtak, 27. juna u sklopu svoje velike turneje kojom promovišu treći studijski album „Mount Matsu“. U očaravajućem ambijentu plaže Medane u Puntu na ostrvu Krk uz YĪN YĪN će na Velvetu od 26. do 30. juna 2024. godine nastupiti više od 50 stranih i regionalnih artista koji će na ostrvo doneti zvuk leta i soundtrack najlepših mediteranskih zalazaka sunca.

YĪN YĪN je holandski kvartet koji čine Kees Berkers na bubnjevima, Remy Scheren na basu, Robbert Verwijlen na klavijaturama i Erik Bandt na gitari. Njihova je muzika šareni kaleidoskop žanrova, a spaja psihodeliju, azijski funk iz 60-ih i 70-ih, disko, neo-surf rock i raskošne pejzaže različitih drugih zvukova i uticaja. Svoj su debitantski album „The Rabbit That Hunts Tigers“ objavili 2019. godine, dok je drugo studijsko izdanje „The Age of Aquarius“ usledilo tri godine kasnije, a objavljeno je za najbolju world music izdavačku kuću Glitterbeat Records čiji je suosnivač legendarni Chris Eckman. Uz zanosne nastupe uživo širom Evrope, čarobna je četvorka nastavila da razvija svoj zvuk i širiti paletu melodija i harmonija te u januaru 2024. godine objavila i svoje najzrelije izdanje „Mount Matsu“. Trećim je albumom YĪN YĪN predstavio svoj novi, organski zvuk snimljen u stvarnom vremenu u prostoriji za probe, s produkcijskom estetikom live bendova 70-ih ukalupljenih u analognu toplinu. U sklopu svoje velike letnje turneje kojom promovišu „Mount Matsu“, a koja će ih odvesti u čak 30 gradova kroz Evropu i Aziju, nastupiće i na pozornici Velveta drugog dana festivala, u četvrtak 27. juna kada će posetioce odvesti na eterično putovanje transcendentalnim muzičkim svetovima.

Sreda i četvrtak, 26. i 27. jun

Otvorenje festivala biće održano u sredu, 26. juna, ulaz na event biće slobodan, a za muzički deo i plesne kubanske ritmove pobrinu će se višestruko nagrađivani bend Cubismo. Osim za YĪN YĪN, drugi je dan festivala rezerviran za milanski DJ duo Eternal Love, regionalne zvijezde IDEM-a, Vizelja, Ivu Lorens i Slow Cured, a na stage će se popeti i sjajni Might Delete Later, Ed Longo, SunnySun, Hibou, Herzog i Simen.

Petak, 28. jun

Užarenu atmosferu vikenda na Velvetu u petak će rasplamsati neponovljiva italijanska italo disco legenda Pino D’Angiò, magični Stella & The Longos, dreamcastmoe, Nejc Pipp, čuvarkuća, Jymenik, D. i Reper iz Sobe. Vruću letnju noć začiniće i lista pomno selektovanih DJ-eva: Millos Kaiser, Nikola Vemić, Bibi Seck, SZCH, Tommiboy, Sergej Krstić, Dulash der DJ, Zolium, DJ Turbomaximus, Marin B., RokoRokoRoko te Zazi b2b Mima.

Subota, 29. jun

Nezaboravno iskustvo letnjeg festivala u zanosnom pejzažu plaže Medane i ostrva Krk kulminiraće u subotu. Na pozornicama će zasijati renomirani svetski DJ Hunee, egzotični muzički kolektiv Parbleu i regionalni muzički junaci Svemirko, Ki Klop, Rouzi, Sitzpinker i Mitsko Biće. Za klupsku i plesnu atmosferu na plaži mora koja će trajati čitavo veče do ranih jutarnjih sati brinuće se Adriatic Social Club, Phillie P, Little Lu, Legalize Lambada, Bianca Intensa, Aleksandra Marr, Diego Console, Ana Simonović, Marko Friedl te Glorex b2b Pholia.

Krajem juna Punat će dobiti najlepše letnje vibracije kvalitetne muzike, lifestlylea i kulture. Osmo izdanje Velvet festivala koje će biti održano od 26. do 30. juna 2024. godine će na četiri pozornice prekrasne plaže Medane dovesti svetske i regionalne artiste koji će postati soundtrack vrućih letnjih večeri. Uz morski zrak, lagani povetarac i sunčeve zrake posetioci festivala će dane provoditi na sunčanju i kupanju na predivnim jadranskim plažama i uvalama.

Osim toga, sretnici koji su na vreme ugrabili karte, zalaske sunca će dočekati na boat partyjima i cruisingu uz DJ setove, ples i kupanje.

U prodaji su dostupne weekend ulaznice za petak i subotu po ceni od 49 eura, dok je za festivalsku ulaznicu potrebno izdvojiti 59 eura. U ponudi su i jednodnevne ulaznice po ceni od 30 eura, a mogu se kupiti online putem platforme CoreEvent.

Velvet festival mladim sa ostrva koji imaju od 18 do 27 godina nudi posebnu akciju. Dostupne su ulaznice po čak 70% jeftinijoj ceni za jedinstveno festivalsko iskustvo! Mladi sa Krka festivalsku ulaznicu mogu kupiti po ceni od 24 eura, a ulaz na festival biće moguć uz prikaz ličnih dokumenata i dokaza o prebivalištu na ostrvu Krk. Ulaznice su dostupne u sastavu CoreEvent.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *