fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Za šta služi klisko, ako ne za klizanje?

Stanovnici Bloka 28 znaju odgovor
7. October 2021.

Za šta služi klisko? Za klizanje. Nije potrebno previše razmišljati kako bismo dali odgovor na postavljeno pitanje. Međutim, za šta služi klisko, ako ne za klizanje? O ovom pitanju verovatno ne bismo ni razmišljali, dok bi retki probali da daju odgovor na njega.

Ipak, stanovnici novobeogradskog Bloka 28 došli su na ideju da kliska upotrebe kao poklopac na kantama za đubre u lokalnom parku. Iako se ne zna ko je tvorac ove ideje, a kome je poverena realizacija iste, činjenica da nije reč o jednoj kanti, već se „poklopci“ nalaze na više njih, govori o tome da je u pitanju organizovana akcija sa jasnim ciljem.

U ovom delu grada ima dosta vrana, pa možemo nagađati da je ovaj sistem možda pokušaj sprečavanja ptica da raznose đubre. Ista pretpostavlka može se primeniti i za pse i mačke lutalice, kao i za vetar. No, ne mora da znači da je bilo koja od ovih teza tačna.

Neko je možda samo jako želeo da kante za đubre u parku dobiju poklopce. Kakve – takve.

Uložite u kulturu, nauku smo prevazišli!

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *