fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Zašto je važno biti dobrovoljni dalavac krvi?

Institut za transfuziju krvi Srbije pokrenuo letnju kampanju
19. June 2024.

Tokom letnjih meseci, broj dobrovoljnih davalaca krvi je smanjen, iako je redovno snabdevanje potrebno kako bi se osigurala dostupnost sveže krvi za pacijente kojima je ona potrebna.

Pacijenti sa hroničnim bolestima, poput onih sa leukemijom ili anemijom, kao i oni koji prolaze kroz operacije ili hemoterapiju, u konstantnoj su potrebi za transfuzijama krvi. Potreba za krvlju ne prestaje tokom leta, stoga je kontinuitet u donacijama ključan.

Iz tog razloga, Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije pokrenuli su Letnju kampanju pod sloganom „Obojimo leto u crvenu boju“ koju održavaju 20. godinu zaredom.

Jubilarna Letnja kampanja će trajati do 31. avgusta, a tokom perioda trajanja kampanje više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji nadmetaće se za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti“. Plaketa za najuspešnije biće uručena na svečanom novogodišnjem prijemu.

Kako bi podstakli dobrovoljne davaoce krvi da učestvuju u ovoj kampanji, Institut za transfuziju krvi Srbije i Belgrade Music Week pripremili su poklon u vidu 2 paketa ulaznica za festival za one koji budu dobrovoljno dali krv u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39) u periodu od 19. do 28. juna.

Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakoga dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak, te ukoliko želite da dobrovoljno date krv, pre toga se možete informisati o uslovima koje je potrebno da ispunite na sajtu Instituta za transfuziju krvi.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *