fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

10 pitanja za Ritam-Sex-I-Ja (srpski RHCP Tribute band)

Ritam-Sex-I-Ja su najvažniji Tribute bend sa ovih prostora, koji nam već godinama uspešno prenosi energiju ‚‚tvrdog kosmičkog fanka'' Pepersa.

11. July 2018

U svetu već neko vreme postoji trend Tribute bendova – odnosno onih bendova koji ne imitiraju, već izvode muziku određene, megapopularne i ostvarene grupe (ovde govorimo o bendovima ranga AC/DC, Aerosmith, i primera radi, Red Hod Chili Peppers), a ni kod nas nije baš zanemarljiv. Ritam-Sex-I-Ja su najvažniji Tribute bend sa ovih prostora: postoje već nekoliko godina, nastupali su po čitavom regionu, i što je najvažnije, uspešno nam  prenose energiju ‚‚tvrdog kosmičkog fanka” Pepersa. Za Oblakoder je govorio Bojan Kreća, pevač ovog benda.

Zbog čega ste se odlučili na koncept tribute benda umesto autorskog?

Bojan Kreća: Za koncept tribjut benda smo se odlučili zato što skoro celog života slušamo RHCP, volimo njihovu muziku, bili smo na puno koncerata i želimo da tu atmosferu prenesemo i našoj publici.

Šta je prvo došlo – ljubav prema Pepersima, pa zatim odluka da se napravi bend, ili ste već postojali kao bend pa odlučili da svirate samo Peperse?

Prvo se javila ljubav prema RHCP, naravno.

Članovi postave su se menjali više puta – kako se vrši selekcija za novog člana?

Samo smo menjali bubnjare. Najbitnije je da novi clan voli ovu muziku i da je sprema da joj se posveti koliko i mi.

Kako bi ste ocenili svoj nedavni nastup u KST zajedno sa članovima RATM kaver benda?

Ne volimo da ocenjujemo svoje nastupe. Više volimo da publika to uradi, mada sudeći po reakcijama i posećenosti, vrlo smo zadovoljni.

Koji je vaš omiljeni nastup?

Imali smo mnogo dragih nastupa, ali je koncert na Plus festivalu u Bugarskoj svima najdraži jer smo tada nastupili pred više hiljada ljudi po prvi put.

Koliko je isplativo u Srbiji biti u kaver bendu? Ako uzmemo u obzir da postoje ozbiljni kaver bendovi u svetu koji ozbiljno zarađuju?

Nije previše isplativo, svirali smo dosta i po inostranstvu, za više para ali ljubav prema ovoj muzici je iznad materijalnih vrednosti i sviraćemo dokle god to budemo mogli bez obzira na sve.

Na koliko koncerata RHCP ste bili? Koji vam je bio omiljeni?

Na 5 koncerata. Svaki je bio fantastičan ali najjači utisak nam je naravno njihov koncert u Inđiji i u Budimpešti jer smo ih gledali iz prvog reda.

Koji je po vašem mišljenju najbolji RHCP album, a koja pesma?

Zavisi od člana od člana, ali negde se slažemo svi da su tri najbolja Stadium Arcadium, Blood Sugar Sex Magik i By the Way.

Top 5 pesama koje najviše volite da odsvirate?

Teško pitanje, ima ih previše. Nema pesama koje ne volimo da sviramo.

Možemo li očekivati neke autorske momente od vas u budućnosti?

Verovatno da, ali kad tačno, to ne znamo.

 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *