fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Ana Never ovog petka u Elektropioniru

Subotički post rock bend Ana Never u petak 11. januara u 21h gostuje u Elektropioniru, ami vam pred kocert otkrivamo nekoliko zanimljivosti o ovoj petorci.

9. January 2019

Subotički post rock bend Ana Never u petak 11. januara u 21h gostuje u Elektropioniru. Za ovu mušku petorku, koju čine Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić, Boris Čegar i Vladimir Koledin, mnogi kažu da je naš najbolji bend godinama unazad. Na sceni su već 17 godina, a njihova vizija „kosmičke (instrumentalne) muzike” omogućila im je da američki izdavač Fluttery Records objavi njihova četiri albuma i jedan EP. Pred ovaj tradicionalni postnovogodišnji koncert otkrivamo vam nekoliko zanimljivosti o ovoj petorci.

Kako je nastao bend i šta znači naziv Ana Never?

Bend je počeo sa radom proleća 2002. Zvanično, dan osnutka računamo od dana kada smo kupili električnu gitaru, koju je jedan od članova tada počeo da svira. A ime Ana Never smo pozajmili od imena jednog epizodnog lika iz stripa Dylan Dog. U pitanju je fatalna devojka koja se pojavljuje u priči “Priviđenje Ane Never”. Svidelo nam se to ime i razna otvorena tumačenja i metafore koje nosi.

Izdali ste 4 albuma i jedan EP za američku izdavačku kuću – kako je došlo do te saradnje? Da li je vaša muzika usmerena na američko ili domaće tržište?

Do te saradnje je došlo slučajno. Mi smo tada već imali spreman za objavljivanje drugi album i objavljen jedan album i taj jedan EP, koje je Fluttery Records naknadno reizdao. Naš izdavač je “mali” i objavljuje izvođače iz celoga sveta koji stvaraju uslovno rečeno post rock i ambient muziku. Naša muzika je usmerena na svakoga ko želi da je čuje, a srećom sluša se i u Iranu i Koreju i gotovo svuda u svetu. Ipak, činjenica je da mi živimo ovde i sviramo koncerte, sticajem okolnosti samo u regionu. Tako da pravi doživljaj muzike koju sviramo imaju priliku da osete oni koji posećuju naše nastupe.

Kako biste opisali svoj zvuk?

Instrumentalna muzika. Atmosferična. Emotivna. Nežna i snažna.

Kako nastaje vaša muzika?

Tipično i vrlo uobičajeno. Na probama. Neko započne jednu temu iz koje izklija kompozicija, koju svi skupa gradimo i vajamo.

Kako je došlo do saradnje sa Kišobranom i Pop Depresijom?

Pop Depresija i Kišobran godinama ulažu trud u organizovanje i negovanje vrednih muzičkih deševanja u Beogradu. Mi dolazimo iz Subotice i nemamo sva ta bliska poznanstva sa ljudima i centralizovanom scenom. Nije lako dogovarati i organizovati koncerte u drugom gradu, pa ni u Beogradu. Ali unazad par godina što se toga tiče imamo sreće. Pop Depresija i Kišobran nam izlaze u susret i nesebično pomažu.

Kako će izgledati koncert u Elektropioniru? 
Veći deo repertoara zauzimaće nove kompozicije, koje ljudi nisu imali prilike da čuju. Tako da onaj ko dođe u petak u Elektropionir imaće priliku da premijerno u Beogradu čuje ono što pripremamo za novi album.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *