fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Bas i Stega gostovala na Balkanrock Sessions

Bas i Stega 4. aprila na Balkanrock Sessions-u

4. April 2022

Nova sezona online koncerata po nazivom „Balkanrock sessions” je uveliko u toku i možete ih gledati bilo kada na YouTube-u. Na svake dve sedmice možemo očekivati novog izvođača, a danas 4. aprila stiže sastav iz Pančeva, Bas i Stega.

Bas i Stega je melodična instrumentalna četvorka koja je za sada objavila dva studijska izdanja „Nova Stvar“ (2015.) i „Negde daleko“ (2019.). Bend je pri kraju sa novim albumom koji planiraju da objave do kraja ove godine, a na Balkanrock Sessionu će nam premijerno predstaviti neke od tih pesama.

Bas i stega je veliki naslednik bendova poput Darkvud Daba i ostalih koji su na ovim prostorima negovali zvuk elektronike na pravim instrumentima, gde semplovi samo služe kao mala pomoć. Ovo je zvuk budućnosti i zvuk koji može da spoji najrazličitije moguće ljude sa šarenim muzičkim ukusima. Publika bi trebalo da postane svesna njihove moći da šire zvuk koji će pomiriti netrpeljivost rokera prema elektronici, ali i nezainteresovanost rejvera prema muzici koju oni smatraju za „masnu“ i zastarelu.

Podsećamo, serijal online koncerata Balkanrock Sessions startovao je sredinom prošle godine koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili i Moussaka, Obojeni Program, Bolesna Štenad, Ida Prester, Funk Shui i Naked. Dok u novoj sezoni do sada smo mogli da slušamo Keni nije mrtav i Bullet for a Badman.

Sve pomenute bendove možete pogledati u bilo kom trenutku na Youtubeu i poslušati i na ostalim muzičkim platformama kao što su Deezer, Spotify, Apple Music i Tidal.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *