fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

BE HERE AND THERE: koncerti srpskih Berklijevaca u Beogradu

U Beogradu se trenutno nalazi nekolicina alumnija i studenata jednog od najboljih muzičkih koledža na svetu – Berklee College of Music.
Piše: Marina Zec

1. August 2018

U Beogradu se trenutno nalazi nekolicina alumnija i studenata jednog od najboljih muzičkih koledža na svetu – Berklee College of Music. Grupa izuzetnih mladih muzičara se odlučila da udruženim glasovima i instrumentima stane iza ideje da umetnička muzika ima jaku, originalnu poruku od izuzetne važnosti za kulturu u Srbiji. U nameri da autorski rad izađe na videlo, ova ekipa je uvidela da su oni ti koji treba da se potrude i poguraju da stvari krenu na bolje na muzičkoj i kulturnoj sceni.

Misija srpskih stipendista Berklee College-a ( trubača Andrije Gavrilović, vokala Tamare Jokić i Ilije Mihailović, saksofoniste Ognjena Gotovčevića i gitariste Gagija Hajnriha) jeste povezivanje kvalitetnih džez / soul / fank/ world music / r’n’b / bluz izvođača iz Srbije. U tome im se pridružuju alumniji čuvenog koledža koji su ujedno i predvodnici kvalitetnog zvuka: pijanista Vasil Hadžimanov, bubnjar Marko Đorđević i bluz/kantri kantautorka Katarina Pejak. Članovi bendova ovih studenata i alumnista su muzičari iz najznačajnijih bendova sa domaće scene poput VH Benda, Qzama Quarteta, Irie FM-a, Zemlje Gruva, kao i mladi muzičari sa domaće scene.

Festival ,,Be Here and There’’ pokrenuli su srpski stipendisti čuvenog koledža u nameri da okupe publiku koja voli kvalitetan autorski zvuk. Festival ima tri programske celine:
• JAM SESSION mladih muzičara domaće scene i studenata Berklija održaće se 2. avgusta od 21h u Dorćol Platzu. Pozivaju se sve palice, bas/gitarske/klavirske prste kao i pluća trubača,saksofonista i trombonista ali i vokala da se pridruže ovoj ekipi!
• OPEN MIC veče održaće se 4.avgusta i ovaj događaj je rezervisan za talentovane pevače koji svoji talenat žele da podele sa svojim kolegama i razmene savete sa pevačima sa Berklija.
• KONCERTNI SERIJAL BERKLEE ALUMNISTA I STUDENATA održaće se 6. i 7. avgusta na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu od 21h.

Ovaj festival je usmeran ka povezivanju ne samo ljudi koji imaju veze sa Berklijem kao institucijom, već i onim muzičarima i ljubiteljima muzike koji žele da se uključe u zajedničko stremljenje ka boljitku srpske muzičke scene. Celokupan projekat ima misiju da se ovakva praksa organizovanja koncerata autorske muzike novih srpskih izvođača nastavi , da se okupi i probudi aktivna publika i dokaže da kvalitetna autorska muzika može da živi i Tamo i Ovde (,,Here and There’’).
Pozivamo Vas da svojim prisustvom pružite podršku pokretu za razvoj autentične muzike, ali i da uživate u izuzetnom izvođenju originalne muzike ovih izvođača.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *