fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

BE HERE AND THERE: Fonoportret Ilija Mihailović i Ognjen Gotovčević

Upoznajte saksofonistu i kompozitora Ognjena Gotovčevića i talentovanog pevača Iliju Mihailovića koji se vešto igra sa džez, soul i r’n’b numerama!
Piše: Marina Zec

1. August 2018

Ilija Mihailović je talentovani pevač koji se vešto igra oko džez, soul i r’n’b numera a na Berkliju je imao prilike da izvodu tradicionalnu muziku Bliskog Istoka i drugih zemalja Balkana. Ovaj talentovani mladić poznat je domaćoj javnosti zbog izuzetnih nastupa u Beogradu i plasmana u finale X Factor Adria takmičenja. Nastupao je na beogradskom koncertu čuvenog američkog pijaniste Roberta Glaspera, pevajući njegovu r’n’b numeru ,,Calls’’.  Na Berklee-u je imao prilike da nastupa sa legendarnim džez pevačem Kurt Ellingom.

Ognjen Gotovčević je saksofonista i kompozitor koji je nakon džez odseka muzičke škole Stanković svoje studije nastavio na Berkli koledžu. Dosadašnje studije na Berklee donele su mu priliku i privilegiju da uči i svira sa sa velikim imenima u svetu muzike kao sto su: Darren Barrett, Jason Palmer, Billy Kilson, Kenny Werner, Marko Đorđević, Neal Smith. Odlaskom u Boston njegova muzička interesovanja su se prošilila ka ostalim muzickim žanrovima kao što su R&B, neo-soul, hip hop u kojima nalazi inspiraciju za svoj prvi album koji je trenutno u pripremi.

Ovaj duo će izvesti svoju originalnu muziku ali i autentične obrade soul džez numera u okviru koncertnog serijala Berklee alumnista i studenata ,,Be Here and There ’’ 6. avgusta na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu. Ovom prilikom pridružiće im se: talentovana basistkinja iz benda IrieFM Ana Protulipac, mladi bubnjar Bogdan Đurđević iz benda Zemlja Gruva i Katarina Kočetova, pijanistkinja koje ove godine kreće na studije muzike u Beču.

Kako biste razumeli njihovu muziku, Ilija i Ognjen su za čitaoce Oblakodera sastavili plejlistu pesama u čijem preseku se nalazi njihova inspiracija za zvuk.

Ilijina plejlista:

Sade – King of Sorrow

Stevie Wonder – Overjoyed

Branford Marsalis & Kurt Elling – Practical Arrangement

Robert Glasper – So Beautiful

Yebba Smith – Evergreen

Amy Winehouse – Hey Little Rich Girl

Nat King Cole – Mona Lisa

 

Ognjenova plejlista:

Sting- Shape of My Heart

Christina Aguilera- Hurt

Esperanza Spalding-I cant Help It

Michael Jackson- Human Nature

Stevie Wonder- Isn’t She Lovely

Robert Glasper-Portraits Of Angel

Braxton Cook-Never Thougth

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *