fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Bend dram objavio novi singl

Novim singlom „Vikend ubija” dram unosi promene u svojoj muzici

2. April 2021

Mladi beogradski bend dram objavio je novi singl Vikend ubija. Produkciju potpisuje Petar Wagner, poznatiji kao Fantom, a miks i master Tomislav Milenković.

Nova pesma se razlikuje od dosadašnjeg zvuka koji je bend donosio publici. Kako i sami ističu, poželeli su da nadograde zvuk sa prvog albuma. „Eksperimentisali smo mnogo više sa elektronikom i Vikend ubija je prva u nizu na kojoj ćete osetiti novije, elektro uticaje”, ističu članovi benda.

„Petak i subota su dani idealni da se ubijaju neki stari i neiskreni odnosi. Vikend ubija loše i neiskrene veze. Sa druge strane, od vikenda uvek mnogo očekujemo. S obzirom na situaciju u kojoj živimo godinu dana, ovo ne može da ne zvuči kao omaž vikendu. Što se tiče zvuka, najzaslužniji su Toma i Fantom. Sa njima smo počeli intenzivno da se družimo prošlog leta. Uvek je lakše kada ima više ušiju. Brzo smo se zgotivili i počeli da radimo.”

Osim promene u zvuku, uočljiva je i promena vizuelnog identiteta. Spot su radile Lenka Jovanović (režija) i Ana Melentijević (direktorka fotografije), a naši talentovani, mladi glumci Isidora Simijonović i Nikola Malbaša su u glavnim ulogama.

„Što se tiče spota, imamo najbolje ljude na svetu. Posebno hvala Lenki, Ani, Jovani, Isidori i Nikoli. Devojke iz kluba Guayando i Pole dance akademije donele su novu energiju. Spot je sniman u KST-u, na čemu smo takođe mnogo zahvalni. Ideja je da se kroz boje, pokret i pogled predstavi snoviđenje i zabluda, varka o ljubavi koju vikend ubija.”

Bend dram u decembru 2019. godine predstavlja publici svoj prvi album Mi nećemo promeniti svet za PGP RTS. Kako je 2020. godina značajno uticala na muzičare, album nije doživeo vrhunac svog izvođenja uživo. Pesme sa prvog albuma karakterizuje pop-rok zvuk, a teme zaokružuju priče o odrastanju i težnji za promenama. Pesma Daj mi sve 2020. godine doživela je poseban uspeh i nagrađena je nagradom Milana Mladenovića, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, svake godine 21. septembra, na dan njegovog rođenja. Tokom 2020. godine se povlače i rade na novim pesmama, koje ćemo imati prilike da čujemo u mesecima koji predstoje.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *