fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Bend nemanja vraća se nakon tri godine i novim singlom najavljuje album

Novu pesmu Korzika karakteriše post disco i dance atmosfera, dok predstojeći album možemo očekivati krajem juna

25. April 2023

nemanja, pulsko-zagrebački psych funk bend, vraća se s novim singlom kojim najavljuju i predstojeći izlazak novog albuma Voodoo Beat. Reč je o pesmi Korzika koja donosi pomak u zvuku, sukladno završetku trilogije kojom su obuhvaćeni ezoterični, ali i muzički momenti širom sveta.

Album Tarot Funk imao je koncept prikaza nemanjine ego smrti kroz značenje tarot karti, Cosmic Disco je kroz Tibetansku knjigu mrtvih prikazao njegov zagrobni život, a koncept iza Voodoo Beata je ritual obuzimanja duhom. Celi album je ritual putem kojeg svaka osoba može prizvati i dozvoliti da je obuzme duh nemanje – i tako sama postati „nemanja”. 

„Kako na novom albumu dominira borba između mojih persona, Korzika se nametnula kao savršen uvod u nadolazeći kaos budući da pjesma sama po sebi pokušava pomiriti dvije različite obale – mediteransku i karipsku. I dok je sljedeći album utopljen u Afro-Caribbean grooveu, Korzika više naginje na post disco & dance – s okusom Mediterana i mirisom tropa. Kako ovaj album zatvara ezoteričnu trilogiju koja je započela s Tarot Funkom, vrijedi je zatvoriti u stilu – veselo i plesno!“, ističe Luka Šipetić, autor i vođa benda.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Spot Korzika režirala je Noemi Ribić, promo fotografije napravila je Marina Uzelac, a za stajling je zaslužna dizajnerka Ira Rumora.

U toku je proces miksanja novog albuma Voodoo Beat koji bi trebao izaći krajem juna, a prethodiće mu još jedan singl. Zvuk devet novih pesama naslanja se na uticaje Mediterana primetnih u prethodnom albumu te uvodi istraživanje muzičkog nasljeđa Kariba. nemanja će predstaviti album na nekoliko festivalskih svirki ovog leta, među njima i na Velvet Festivalu na Krku, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma dogoditi na jesen.

Spot i pesma dostupni su na YouTube-u, Bandcamp-u i Spotify.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *