fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Brza pitanja sa Davidom Vunkom

U susret nastupu u Karmakomi ove subote, upoznajte bliže muzički ukus Davida Vunka

19. April 2024

Legendarni šoumejker i di-džej iz Roterdama, David Vunk, dolazi u Karmakomu ove subote, 20. aprila, a vlasniku Moustache Records će se u di-džej butu pridružiti Ali Güney i illillillillill. Škola zapadne obale Holandije je poznata po vrhunskim di-džejevima kao što su I-F, Legowelt i  Intergalactic Gary, a David Vunk je svojim nastupom uspeo da se dokaže u tako zahtevnom okruženju još početkom veka. Pre dve godine je u Beogradu nastupio u klubu Dim, a ovog puta publika će imati prilike da ga čuje u Karmakomi, odakle poručuju da spremite par cipela koji ste voljni da žrtvujete jednoj od najzabavnijih pojava u di-džejingu i čoveku koji decenijama svoj energični nastup i mešavinu Italo diska, esida, tehna i hausa deli sa publikom u rodnoj Holandiji i širom sveta.

U susret ovom nastupu sa Davidom smo prošli kroz brza leksikonska pitanja kako bismo bolje upoznali njegov muzički ukus i ono što nas očekuje ove subote u Karmakomi.

Šta te najviše inspiriše kod esid i Italo zvuka?

David Vunk: Kod Itala volim njegovu otrcanost, pop faktor, i najviše to što nisu znali šta rade. I dalje nemam pojma o čemu pevaju. Esid je moja prva ljubav. U početku su to bili tehno i hardkor. Ja sam iz Roterdama gde je gabber nastao. I onda sam brzo prešao na tehno i esid. Upoznao sam prijatelja koji je imao 303 i to je bilo to. 

Ako bi morao da biraš jednu pesmu koju bi uvek puštao na setovima, koja bi bila?

Prvo što mi pada na pamet je Jeff Mills – Live in Tokyo iz 1995. Imao sam kasetu kada sam sa osamnaest godina išao na odmor. Bio sam mlad i to je jedina kaseta koju smo imali na odmoru. 

Na koju traku publika uvek dobro odreaguje na tvojim setovima?

Crying In The Discotheque (House Version)

Kada bi mogao da sarađuješ sa nekim artistom, bilo živim, bilo mrtvim, koji bi to bio?

Quinn Whalley iz Paranoid Londona. Sviđa mi se njegov pristup muzici.

Koja je najluđa stvar koja ti se dogodila tokom nekog seta?

To što sam toliko dugo puštao da je bio dan, pa noć, pa opet dan. 

Koji savet bi, iz ove perspektive sada, voleo da si dobio na početku svoje karijere?

Savet je veoma dobro poznat i još uvek je isti – prati svoje srce. 

Koja je tvoja guilty pleasure traka koju voliš da pustiš?

Imam ih previše. Stvarno mi se sviđa Get Lucky od Daft Panka. 

Koju traku ćeš sasvim sigurno pustiti u Karmakomi?

TAFKAMP & David Vunk – Acid Party

Fotografije: Privatna arhiva

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *