fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Feloneezy: Live muzika ne može da se poredi sa simulacijom

Feloneezy o utiscima nakon sinoćnjeg nastupa na Lovefestu
Piše: Marija Milić

6. August 2021

Feloneezy je di-džej poznat beogradskoj publici po svom karakterističnom zvuku i stilu. Nakon sinoćnjeg nastupa na enerdži stejdžu definitivno će ostati upamćen i festivalskoj publici na Lovefestu. Feloneezy je preko tri sata pokretao masu i zajedno sa DJ Andriom zvanično otvorio enerdži stejdž, prvog dana festivala. Pre samo par dana objavio je i svoju prvu vinil ploču, te je to bio još jedan od razloga da popričamo nakon završenog nastupa.

Feloneezy nam opisuje kako je doživeo festivalsku atmosferu, koliko mu povratak za di-džej pultom znači, nakon proteklih godinu dana, kao i kako je došlo do objavljivanja prve ploče.

Kako ti se čini vajb festivala, sada, nakon što si završio set?

Feloneezy: Super je, čim smo došli, ušli smo na enerdži stejdž. Večeras će nastupiti dva artista koja bih i ja bukirao za svoj party, a to su Danielle i Call Super. Program tokom sva tri dana je na ovoj bini besprekoran. Kada je o festivalu reč, vidim da sve funkcioniše sjajno.

Kako si doživeo večerašnji nastup?

Navikao sam da puštam muziku često i sada, posle svih zabrana okupljanja i nastupa, definitivno mi jako prija da puštam muziku na festivalu.

Kako je bilo deliti binu sa Andriom?

Andrija je moj prijatelj i B2B di-džejing je išao vrlo prirodno, kapiramo se bez bilo kakve pripreme.

Nedavno si objavio svoju vinil ploču, kakvi su utisci po tom pitanju?

Da, bilo je još ploča na kojima sam učestvovao i radio kolaboracije, ali ovo jeste situacija u kojoj sam prvi put stavio solo produkciju na vinil. Imao sam sreće da su Baroque Sunburst vrlo dobro razumeli o čemu se radi u mojoj muzici i izabrali su trekove za koje i ja mislim da su najzanimljiviji.

Zašto si se odlučio da to bude baš ploča?

Imponovalo mi je kada sam čuo da žele da urade ploču, moraš prilično da veruješ u muziku ako želiš da prođeš kroz proces produkcije vinila, to je statement.

Autor fotografija: Nemanja Knežević

Šta bi ti izdvojio kao neophodno za jedan festival i u čemu je prednost festivala u odnosu na obične nastupe?

Tehnički uslovi ti dozvoljavaju da budeš precizniji, soundsystem je večeras bio odličan. A opšta atmosfera koju donosi festival dozvoljava ti i da odeš korak dalje sa selekcijom i puštaš intenzivnije.

Kakva je bila večerašnja publika?

Odlična! Ljudi jednostavno hoće da se provedu.

Da li je ovo stvarno bio Back to life, kao što kaže slogan?

Mislim da proteklih par meseci jesu nekakav back to life jer su mnogi od nas ostavili iza sebe turbulentan period koji nemamo u iskustvu i na koji nismo mogli biti spremni. Live muzika u ovom kontekstu i na ovaj način ne može da se poredi sa bilo čime što je simulacija, misleći ovde na streaming i ostale opcije koje su se nametnule tokom lockdown-a.

Za kraj, reci nam gde možemo u budućnosti da te slušamo i da li nam pripremaš nešto novo?

Pripremam. Tokom lockdown-a sam uradio gomilu muzike i ona počinje da izlazi, kao i ploča koju smo malopre pomenuli. U Beogradu sam uglavnom u Dragstoru, na 20/44, i raznim dešavanjima koja organizuje ekipa okupljena oko Zaokreta. Pored toga, uživam u vođenju radio show-a na Movement radiju iz Atine, sjajne platforme iza koje stoji fondacija Onassis. Poslušajte emisije!

Naslovna fotografija: Nemanja Knežević

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *