fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Festival Omladina u Subotici raspisao konkurs za takmičarske bendove

Ovogodišnji festival Omladina održaće se 25. maja na Stadionu malih sportova u Subotici.

29. April 2019

 

Festival Omladina održaće se 25. maja na Stadionu malih sportova u Subotici. Specijalni gosti ovogodišnjeg izdanja festivala su Multietnička atrakcija, Stuttgart Online, Sergio Lounge, Ki i Kontradikshn. Ono po čemu je ova manifestacija prepoznatljiva već godinama je takmičenje bendova, koje se održava u sklopu događaja. Ovogodišnji konkurs za takmičarske bendove je otvoren 2.aprila i traje do 10. maja. Svi potrebni dokumenti za prijavu nalaze se dole:

https://drive.google.com/open?id=1cEVspDb2PMn-IA7B8St1LcbIVS2z9C7v&fbclid=IwAR20eurmilIkQckkqYVnAuadb7EAMoLYtFRJ4bwuL8HkoTWHyEKBF-YPE5g

Pravo učešća imaju autori koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Larom Majkić iz organizacije festivala o njegovom značaju, posebnosti, kao i zašto je za mlade bendove bitno učešće na ovoj manifestaciji.

Po čemu se Vaš festival razlikuje od drugih muzičkih festivala?

Festival Omladina ima dugu istoriju koja datira još od 1961. godine. Odigrao je ključnu ulogu u razvoju scene od tada do 90-ih godina na teritoriji bivše Jugoslavije. Bez festivala Omladina velika imena regiona koja poznajemo danas i koja su uticaj čak i sadašnjim generacijama nikada ne bismo čuli bez ovog festivala.

Festival Omladina daje priliku neafirmisanim bendovima, zašto mislite da je to važno?

Smatramo da je veoma važno za kulturu našeg regiona da neafirmisani bendovi kao deo umetničke „undergorund“ scene ostanu motivisani i izraze svoj talenat. Festival se trudi da takvim bendovima da šansu da zakorače na sledeći stepenik svog napretka. Nadamo se da će im učestvovanje na festivalu otvoriti vrata nekih novih prilika u njihovoj daljoj karijeri.

Šta biste poručili mladim bendovima zašto da se prijave na ovogodišnji konkurs?

Ne oklevajte! Nemate šta da izgubite, dajte sve od sebe i pokažite šta umete. Pobednik festivala će biti nagrađen opremom u vrednosti od 50.000 RSD, solističkim koncertom u Subotici, nastupom na nikšićkom Bedem festu i plasmanu u emisiji Bunt na RTS-u. Pored toga, pobednici festivala svaki put ostanu zapamćeni od strane naše publike i svakim svojim ponovnim dolaskom u Suboticu će ih dočekati veći broj ljudi.

Kojim muzičarima i bendovima je ova manifestacija bila odskočna daska u karijeri?

Neka od većih imena su Idoli, Film, Haustor, Šarlo Akrobata. Obojeni program, Kemal Monteno, Kerber, Majke, Atomsko Sklonište, Deca loših muzičara.

Koliko je ovaj događaj bitan mladima u Subotici ?

Festival Omladina predstavlja jedan od najznačajnijih događaja koji je mlađim generacijama decenijama unazad pružao priliku da u manjoj sredini poput Subotice prisustvuju i budu deo nečeg velikog i bitnog za regionalnu muzičku scenu. Povratkom festivala 2012. godine pa do danas se trudimo da i dalje doprinosimo tome.

 

Više o konkursu za festival Omladina 2019 se nalazi u opisu eventa na linku: https://www.facebook.com/events/379087612709994/

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *