fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Filmovi o porodičnim odnosima na Bašta Festu

Predstavljamo ostvarenja koje ne smete propustiti na predstojećem izdanju festivala

3. July 2024

Bašta Fest, koji se ove godine održava od 4. do 7. jula u Bajinoj Bašti, u takmičarskoj selekciji publici donosi 25 kratkih igranih filmova iz 17 zemalja, od čega čak pet svetskih, i dvadeset srpskih premijera. U susret festivalu, preporučujemo vam četiri sjajna filma o porodici koje ne smete propustiti.

Kroz četiri moćna filmska naslova, publika će moći da doživi različite aspekte porodičnih veza. Mustafa, koji očajnički traži slobodno mesto na islamskom groblju u Italiji, odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke, dok njegov sin Čafik posmatra ne sluteći ništa. Rina se suočava sa teškoćama kada mora da pogleda svog sina Dina, koji je u kućnom pritvoru, u oči i sazna istinu pre njegovog suđenja. Tinejdžerka Sara nalazi utehu u društvu radnika sa gradilišta dok se nosi sa gubitkom bake i promenama u svom životu. Emotivno otuđeni otac i sin pokušavaju da se brinu o bolesnoj majci uz pomoć negovateljice Sabine koja se useljava u njihovu kuću. Ovi filmovi osvetljavaju izazove, borbe i snagu porodičnih veza, pružajući gledaocima dirljive i inspirativne priče.

Ne plači / Don’t Cry / Non piangere

Italija / 2024 / 17′ / svetska premijera
režija: Niccolò Corti
scenario: Niccolò Corti
uloge: Said Maghil, Imran Maghil, Mohamed Bouqnitra

Mustafa očajnički traži slobodno mesto na jednom od nekoliko islamskih groblja na severu Italije. Budući da nema slobodnih mesta, odlučuje da nađe rešenje sam, dok ga sin Čafik gleda ne sluteći ništa.

Ljubav nema ništa s tim / Love Has Nothing To Do with It

Izrael / 2022 / 15′ / srpska premijera
režija: Yotam Knispel
scenario: Yotam Knispe
uloge: Hannah Azoulay Hasfari, Yossi Yarom, Avi Azulay, Nili Tserruya

Rina ne može da gleda svog sina Dina, koji je u kućnom pritvoru u njenoj kući. Sutra mu počinje suđenje. Kako Rina sumnja u svoju sposobnost da stane na njegovu stranu, danas će morati da ga pogleda u oči i čuje istinu.

Duhovi na mojim leđima / The Ghosts You Draw on My Back

Srbija / 2023 / 15′
režija: Nikola Stojanović
scenario: Nađa Petrović, Nikola Stojanović
uloge: Anita Ognjanović, Admir Sehović, Jelena Stupljanin

Tinejdžerka Sara putuje u mali provincijski grad da prisustvuje pomenu svojoj baki. Inače mirno selo sada remeti izgradnja nove pruge. Dok se bori sa svojim strahovima, Sara pronalazi utočište u društvu jednog radnika sa gradilišta.

Škafetin / Under the Rug

Hrvatska / 2023 / 22′
režija: Paško Vukasović
scenario: Paško Vukasović, Andrija Mardešić
uloge: Snježana Sinovčić-Šiškov, Jasna Žalica, Stojan Matavulj, Roko Sikavica, Paško Vukasović

Emotivno otuđeni otac i sin ne znaju kako da se brinu o bolesnoj i nepokretnoj majci, pa u pomoć dovode negovateljicu Sabinu koja se useljava u porodičnu kuću.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *