fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Glasovi novog popa na albumu producenta A.N.D.R.

Novi talas srpske muzičke scene predstavljen na albumu U KRUG

14. June 2022

A.N.D.R, muzički producent i trubač školovan na Berkliju, izdao je album „U KRUG’’ na kom su predstavljeni glasovi novog popa. Srpska muzička scena obogaćena je za jedinstveno ostvarenje od 10 pesama koje predstavlja pevače i kantautore koji su sa A.N.D.R. u misiji da promene mejnstrim zvuk regiona.

Nakon promocije koja je okupila brojnu beogradsku muzičku zajednicu, ogromne promotivne podrške na društvenim mrežama i novonastalog medijskog posvećivanja alternativnoj sceni – A.N.D.R. i ekipa albuma U KRUG sve su sigurniji da javnost želi da prihvati i podrži kvalitetan savremeni zvuk naših muzičkih umetnika.

Nakon studija muzike i produkcije na čuvenom Berklee College of Music u Bostonu i izvođačko-muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović se 2020. godine vraća na domaću muzičku scenu. Ujedno i trubač i aranažer, Andrija po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom.

Nakon rada na komponovanju i produciranju muzike, A.N.D.R. okuplja 10 pevača i pevačica sa srpske scene i završava 10 dance/pop pesama i 10 spotova koji danas čine njegov debi album „U KRUG’’.

Njegove kompozicije upotpunili su glasovi i tekstovi najistaknutijih pevača i pevačica novog talasa – Luka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, Maat Bandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya, ANJA.

„Misija ovog albuma jeste da pokažemo javnosti da je domaća muzika sve bolja zbog vrhunskih muzičkih umetnika koji je prave, a i DJ-evima i radio stanicama kažemo Evo, imate radijske hitove i pop melodije koje mogu da zabave publiku. Jedino što treba da pitamo sve – kako možete još više da nassve podržite kako bi naša muzika mogla postati novi mejnstrim. Osećam da smo na dobrom putu, kad sam ugledao lica Ane Stanić, Kendija, Buč Kesidija, Fantoma, MAPO keys, benda Ljubičice i drugih istaknutih muzičara naše zemlje na promociji albuma, shvatio sam da svi
imamo isti zadatak. Dobro je znati da je kolektivni duh izašao sa albuma u stvarnost.’’ – ističe Andrij

Naslovna pesma albuma „U KRUG’’ u javnost je izašla sa spotom, dok svih 10 pesama prati unikatni vizualajzeri. Tim oko A.N.D.R. potrudio se da isprati moderne muzičke trendove i nastavlja da ulaže napore da podigne status alternativnog stvaralaštva u mejnstrim podršku.

Fotografije: Veljko Lalović

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *