fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Hali Gali na ovogodišnjem MENT-u u Ljubljani

Koja nas sve imena očekuju na Hali Gali stejdžu na ovogodišnjem MENT-u?

5. February 2024

U susret novoj kompilaciji, Hali Gali ekipa svoju koncertnu promociju novog izdanja započinje događajem u Ljubljani u okviru ovogodšnjeg showcase festivala – MENT. U petak, 23. februara, na Hali Gali stejdžu publici će se predstaviti Andria, Cactus Fields, KoiKoi, Nadya, Stevie Whisper, Ubili su batlera i Vizelj. Neka od od ovih imena možda već znate, za neka možda niste još uvek čuli, te vam predstavljamo celokupni lajnap koji nas očekuje u februaru u Sloveniji.

Andria

Muzički izbor Andrije dolazi iz levičarske i eksperimentalne muzike, koju kombinuje sa estetikom britanskih klubova, njihovim savremenim hibridnim formama i hipnotičkim tehnom. Kao DJ, producent, grafički dizajner i vizuelni umetnik sa sedištem u Beogradu, nudi eklektičan izbor koji pokriva mnoštvo žanrova klupske muzike. Andrija je izdavao muziku za razne izdavačke kuće, uključujući YES, Phase Group i Osàre Editions!, i radio je na grafikama za razne izdavačke kuće i klupske večeri. Vodi mesečnu radio emisiju na radiju D59B pod nazivom Asinc Comm.


Cactus Fields

Kao mlade nade sa beogradske gitarističke scene, koja je još više porasla u protekloj deceniji, Cactus Fields su 2022. objavili svoj istoimeni debitantski album, prijatno haotičnu mešavinu heavi noise gitara i bezobraznih tračaka popa. Sa novom uzbudljivom stazom koja se proteže pred njima, četvorka je već obišla celu Srbiju, a njihovekoncerti se smatraju nezaobilaznim.


KOIKOI

KOIKOI je spoj stilskog eklekticizma i nezaustavljive energije. Neopterećeni žanrovima, oni su zaigrano odabrali najživopisnije elemente iz roka i popa. Ovaj četovročlani sastav, iako peva na srpskom jeziku, prevazilazi jezičke barijere i odjekuje širom sveta. U protekle dve godine, očarali su publiku svojim energičnim nastupima uživo, privlačeći publiku širom Evrope. Bend je nominovan na ESNS for Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih bendova u nastajanju u Evropi i uvršten je u IMPALA ‘100 Artists to Watch’ u 2022. godini.


NADYA

Reper, supruga i majka, Nadya se bavi muzikom kao saradnica od 2016. godine, a u poslednje dve godine odlučila je da se fokusira na razvoj solo nastupa. Njeni tekstovi su beskompromisni i komuniciraju direktno sa slušaocem, dok se taktovi njenih numera sadrže različite žanrove – od hip-hopa do više naglašenih varijacija elektronske muzike. Njen debitantski EP Ethiccal Play izašao je u leto 2023. za novu beogradsku izdavačku kuću Gudri.


Stevie Whisper

Pošto je odrastao na živoj hardkor sceni 2000-ih u srpskoj prestonici, Stefan Unković, poznat i kao Stevie Whisper, ističe se kao jedan od najistaknutijih stubova andergraund kulture u gradu. Osim što je DJ, producent, promoter i vizuelni umetnik, on takođe poseduje izdavačku kuću i organizuje seriju žurki pod nazivom YES. Štaviše, on je dugogodišnji stanovnik legendarnog beogradskog noćnog kluba Drugstore. Stil: nedogmatičan. Pristup: pank.


Ubili su batlera

Novopečeni član ekipe Hali Gali, Ubili su Batlera je mladi petočlani bend sa Novog Beograda koji, po sopstvenim rečima, ima za cilj da svira post-hardkor, emo i slične gluposti. Bend je započeo novi početak 2022. izdavanjem svog debitantskog singla Bullet Ballet, strastvenog ljubavnog pisma u emo tradiciji, i nastavili su da objavljuju još singlova dok su brzo preuzimali mesta u Srbiji.


Vizelj

Pioniri prepoznatljivog Hali Gali zvuka i jedan od trendsetera novog beogradskog andergraund zvuka, Vizelj su indi rok bend koji ima dosta hitova u rukavu. Trio je formiran 2013. godine i objavio je dva EP-a u protekloj deceniji, a njihov debi album Ne vidim te od dima redefiniše njihov zvuk i upoznaje ih sa elektronskim žanrovima. Žestoka, besna i električna, njihova muzika je poziv na psihodelični ples pri slabom svetlu.

Kolektiv Hali Gali svoju koncertnu turneju nastavlja u Zagrebu, 24. februara u AKC Attack-u, a nakon toga 23. marta u Beogradu, u klubu Dragstor, u okviru Kontakt festivala.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *