fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Hemijski fakultet se pridružuje manifestaciji Nedelja muzeja

Hemijski fakultet se pridružuje manifestaciji Nedelja muzeja koja se u svetu obeležava od 11. do 17. maja.
12. May 2020.

Hemijski fakultet se pridružuje manifestaciji Nedelja muzeja (Museum Week) koja se u svetu obeležava od 11. do 17. maja. Slavljenje muzeja obuhvata i 18. maj, Međunarodni dan muzeja.

Svojevrsna virtuelna izložba na društvenim mrežama Hemijskog fakulteta biće zamena za obilazak Zbirke velikana srpske hemije. Svaki dan Nedelje muzeja ima svoju temu.

U ponedeljak se podsećamo hemijskih heroja čije je nasleđe pažljivo čuva u Zbirci velikana srpske hemije, ali slavimo i današnje heroje koji istražuju raširene viruse, kao što su virusi korona i ebola.

Na kulturu u karantinu se osvrćemo u utorak – tada svi mi kreiramo svoje interpretacije predmeta iz našeg muzeja. Biti zajedno nam je mnogo falilo u prethodnom periodu, zato se podsećamo zajedničkih uspomena u sredu. Volonterske aktivnosti su među studentima Hemijskog fakulteta su način da se druže i nauče nešto osim hemijskih tajni života. Pitamo našu virtuelnu publiku da sa nama podele kako je to biti zajedno.

U četvrtak, u skladu sa #throwbackthursday, delimo naše omiljene uspomene sa izložbi iz Zbirke velikana srpske hemije. Hemija nam može pomoći da razumemo i borimo se protiv klimatskih promena, zato u petak prikazujemo i objašnjavamo promene koje svako u svom okruženju može da uoči. Tehnologija evoluira, a utiče i na nas, što ćemo istražiti u subotu. Poslednji dan Nedelje muzeja je posvećen snovima – našim željama.

Ovu manifestaciju završavamo Međunarodnim danom muzeja, a tema ove godine je raznolikost i inkluzija. Otkrivamo vam da ćemo ovaj dan posvetiti hemičarkama u Srbiji i u svetu.

 

Pratite društvene mreže Hemijskog fakulteta i doprinesite izložbi svojim asocijacijama na teme:

facebook.com/hemijskifakultetbg
instagram.com/hemijskifakultet

Da biste pogledali, a sami učestvovali u stvaranju virtuelne izložbe, pratite sledeće heštegove na društvenim mrežama:

#hemijskifakultet #muzejhemije
#HeroesMW #CultureInQuarantineMW #TogetherMW #MuseumMomentsMW #ClimateMW
#TechnologyMW #DreamsMW
#IMD2020 #Museums4Equality

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *