fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Intimnost, harmonija i toplina – Ivica u Knap klubu

U subotu 22. februara u Knap klubu publika je imala priliku da uživa u harmoničnim indie melodijama pančevačkog kantautora Ivice.
Piše: Lena Malešev

23. February 2020

Publika koja prati indie scenu imala je čemu da se obraduje u poslednjih godinu dana. Moglo bi se reći da su Pančevci dosta doprineli tome. Dvojac Buč Kesidi je svojim, najpre, singlovima, a potom spotovima i konačno albumom raspametio publiku okupivši i one koji nikada pre nisu slušali ništa slično, ali i veterane u slušanju indie pop zvuka.  Braća Vuk i Petar Stevanović koji zajedno imaju bend Ljubičice nas je obradovao nekolicinom koncerata, ali i singlom Jedva čekam rat ljudi protiv mašina koji je verovatno većina nas mahnito puštala na ripit. Konačno, poslednje iznenadjenje koje su nam priredili je novi album mladog kantautora Ivice.

Nakon što je u novembru objavio spot i singl Niko kao ti, a potom i album 1235, Ivica je svoje fanove obradovao svojom prvom svirkom u Beogradu, u subotu 22. februara u Knap klubu, na kojoj su mogli da čuju nove stvari. Dvadedeset drugi drugi dve hiljade dvadesete – datum, simboličan, harmoničan, kao da obeležava Ivicin stil, ali kako i sam kaže izabran je poluslučajno.


Pre samog koncerta čula se muzika, tehno ili ukratko nešto što nikako nije najavljivalo muziku koja će se slušati. Ali, možda je na kraju baš taj odabir postigao i dobar efekat, jer kada se Ivica našao na sceni, nestali su svi šumovi i buka i sva pažnja je bila na njemu.


Koncert je počeo  novom pesmom Iza grudi kuca srce koja je pokrenula publiku, a kada je usledila 1235 Ivica je imao svačiju pažnju. Pesme sa novog albuma poput Opet taj osećaj i Uzmi sve briga me bile su isprepletane  nekim starijim, kao što je Nemam vremena. Kako je vreme proticalo, što je publika više slušala, to je Ivica predanije svirao. Kako je i sam rekao, nikakav mizanscen, koreografije, spektakl. Intimnost je možda reč koja bi najbolje opisala atmosferu.

Blaga svetla, muzika i pun Knap koji skoro da ćuti i samo – sluša. Svaka pesma ima priču za sebe koju treba iskomunicirati sa publikom, rekao je. I čini se da je Ivica odlično osetio šta prija ljudima koji su došli da ga čuju i kako izneti koju pesmu, jer ceo koncert je ličio na razgovor izmedju njega i publike.

Na kraju je i sam zaključio: ,,Ovde sam osetio da se muzika i slušala.“  To je tačno – Ivica je imao svu pažnju i energiju publike kojoj je sve to vratio izvrsnim i iskrenim nastupom.

Dva puta je izašao na bis. Prvi put sa Niko kao ti, a pre pesme Novembar zamolio je za što veću tišinu, jer je pesma tiha i zahteva koliko njegovu toliko i našu koncetraciju. Publika ga je pozvala i na drugi bis. Posle kraće pauze izveo je pesmu Vodi me na more, za koju je rekao da jako voli. Publika ga je pozdravila velikim i dugim aplauzom. Kada je sišao sa bine muzika koju su puštali bila je mnogo bolja, a atmosfera mnogo toplija.

Fotografije: Ksenija Šćepanović

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *