fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Jedan od najznačajnijih muzičara generacije – Thundercat po prvi put u Sloveniji

Jedan od najgenijalnijih basista Thundercat nastupiće 17. juna u Kino Šiška u Ljubljani

17. March 2022

Jedan od najznačajnijih muzičara 21. vekai dvostruki dobitinik Gremija, Thundercat dolazi u Sloveniju. On je jedan od najgenijalnijih basista svih vremena, kao i neko ko je blisko sarađivao sa Kendrikom Lamarom – po prvi put dolazi u Ljubljanu, odnosno u Kino Šiška, u petak 17. juna, kako bi priredio jedinstveno muzičko iskustvo koje se ne propušta.

Mnogo je izvrsnih muzičara na svetu, ali samo nekoliko se mogu pohvaliti da su ostavili trag na čitavim generacijama, nezavisno od žanra, godina ili mesta gde su. Stephen Lee Bruner, a.k.a. Thundercat, je nesumnjivo jedan od takvih. Sa svojom relaksiranom virtuoznošću, koja prevazilazi žanrove i i razigranim pristupu sviranja basa, postao je jedan od sinonima modernog sviranja bas gitare. Skoro pa neočekivano je postao zvezda svetske klase, jedan od najistaknutijih izvođača na festivalima poput Glastonbury-ja i Coachella-e, sarađujući sa lepezom različitih umetnika. 

Thundercat je jedan od prvih potpisnika Brainfeeder lejbla, koji vodi njegov dugogodišnji prijatelj Flying Lotus. Lotus ujedno stoji i iza produkcije Thundercat-ovog Gremijem nagrađenog albuma „It Is What It Is“, posvećenog njegovom tragično preminulom prijatelju Mek Mileru. Thundercat je snažan fenomen u svetu hip-hopa, ne samo zahvaljujući brojnim saradnjama s umetnicima poput Anderson Paka, Trevis Skota, Erike Badu itd., već i zbog svog nezamenjivog stvaralačkog doprinosa Kendricu Lamaru na „To Pimp A Butterfly“. Sa numerom „These Walls” s ovog albuma zaradio je i svoj prvi Gremi.

Koncert je već rasprodat i ukratko – očigledno je da će Thundercat u Šiški u junu biti jedan od koncerata koji će postati deo istorije slovenačke koncertne scene.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *