fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹

Jelena Pranić objavila singl Verovala sam i najavila album prvenac

Njen prvi singl predstavlja proces spoznaje sebe i buđenja, kao i „šamar realnosti“ nakon razočarenja

31. May 2024

Kantautorka i pevačica Jelena Pranić objavila je svoj prvi singl „Verovala sam“ i najavila album prvenac, pod nazivom „Šibice“. Ona i producenti Petar Milutinović i Nikola Stanojević Nihil su radom na ovom albumu zajednički došli do zvuka koji se najbliže može opisati kao dreampop. Pesma „Verovala sam“ je objavljena 30. maja za Glitch Records i dostupna je na svim platformama.

Spot za pesmu Jelena Pranić je radila u saradnji sa mladim kolegama, rediteljem Dejanom Đurašinović i direktorkom fotografije Tamarom Stojanović.

Kako navodi autorka, njen prvi singl predstavlja proces spoznaje sebe i buđenja, kao i „šamar realnosti“ nakon razočarenja. Toksični odnos, skrivanje, zatvaranje u sebe, ali i strah šta posle su vodeći motivi pesme. Pesmu prati i spot koji jednostavnim, intimnim i dugim kadrovima približava turbulentna stanja i intenzivne emocije koje su bile inspiracija za tekst.

Predstojeći album „Šibice“ simbolizovaće buru emocija i stanja uzrokovanih toksičnim odnosima, ljubomorom, ali i potajnom željom i pokušajima da se taj odnos popravi. Poricanje, tuga, ljutnja i bes, depresija i na kraju surovo prihvatanje čine emotivne faze ovog albuma, koji će za Glitch Records biti objavljen krajem 2024. godine. 

Jelena Pranić živi i radi u Beogradu, a poreklom je iz Jagodine. Pored muzike gaji strast i prema filmu, te se uporedo bavi i filmskom produkcijom.

Naslovna fotografija: Neda Mojsilović

Preporučeni tekstovi

20 godina albuma Hot Fuss

20 godina albuma Hot Fuss

The Killers su i juče, i danas, a izgleda da će i sutra biti veliki, a sve duguju njihovom prvom veličanstvenom albumu

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *