fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Lagana sreda – pobednici Bunt roka koje je geografski teško locirati

Mladi autorski bend Lagana sreda je pobebnik ovogodišnjeg Bunt rok festivala. Ovaj sastav čini trio koji geografski teško locirati.

13. August 2019

Mladi autorski bend Lagana sreda je pobebnik ovogodišnjeg Bunt rok festivala. Ovaj sastav čini trio koji geografski teško locirati. Iako rođeni u različitim gradovima Srbije: Leskovac, Arilje i Banovci – Beograd, kao centar ovog Bermudskog trougla, mesto je gde su se pronašli. Vokal i gitara pripadaju Stefanu Niketiću, bas gitaru svira Filip Janjić, dok je za bubnjevima Ognjen Martinović. Svoj zvuk opisuju kao sirovu rokenrol energiju sa primesama trenutnog raspoloženja.

Ove srede, tokom prve večeri Bir festa, Laganu sredu ćete čuti na Bunt rok bini, te smo pred ovu svirku rešili da se bolje upoznamo sa momcima iz benda.

Koji je to  „čudesan splet okolnosti ” doveo do imena benda ?

„Jer sreda zovem se što da se lažemo“. Upoznali smo se jedne mnogo čil srede i slušali smo pesmu „Sreda“ od Leontine na radiju. Bili smo u fazonu da sreda ne može biti laganija.Dakle, kakva ti je sreda takav ti je život. Ostalo je istorija..

S obzirom da dolazite iz različitih sredina, kako ste se spojili, počeli da svirate i došli na ideju da oformite bend?

Fića je iz Leskovca, Stefan je iz Arilja, Ogi je iz Novih Banovaca i okupio nas je Beograd, tačnije Bigz. U bigzu smo se upoznali dok su Stefan i Fića tražili prostor za probu koju je Ognjen već imao i od džema nastade bend.

Čime se privatno bavite?

Fića se bavi digitalnim marketingom i u pabu, Stefan je kuvar, a Ognjen studira antropologiju i etnologiju.

Koliko se žanrovski razlikujete međusobno? Ko su vam muzički idoli?

Dolazimo iz sličnih muzičkih tradicija. Uzori su nam bendovi poput Royal blood-a, QOTSA, Nothing but thieves, White stripes, od domaćih Partibrejkersi, Straight Mickey and the boys i sve ostalo što ima prizvuk garažnog roka.

Šta slušate ovog leta?

Slušamo nas na svim mogućim festivalima.Preslušavamo diskografije bendova koje smo malopre pomenuli.

Sa kim biste voleli da delite binu?

Nema sa kim nismo delili binu ovo leto. Voleli bi sa Zosterom deliti binu.

Kako je publika reagovala na vaše dosadašnje festivalske nastupe, s obzirom da vas većina sluša po prvi put?

Stekli smo utisak da nas je svaka publika prihvatila oberučke sa zadovoljstvom. Mislimo da smo ostavili dobar utisak u svakom gradu u kom smo bili i da smo ljude osvežili novim zvukom u njihovim životima.

Šta vam je donela pobeda na Buntrok festivalu?

Pored nastupa na svim najznačajnim domaćim festivalima, duboko nam je oplemenila muzičko i organizaciono iskustvo, u smislu da smo morali debelo da se pomučimo oko logistike i svega što nose dugački putevi koji su trajali po 13 sati u jednom pravcu. Dobili smo snimanje na SAE Institutu, gde smo snimili 4 pesme koje sa nestrpljenjem uskoro očekujemo na netu. Dakle, najbitnija dobit je nematerijalna, iskustvena. Mnogo smo bogatiji, u tom smislu, posle ove turneje.

Zašto biste podstakli mlade ljude da se prijave na Buntrok festival?

Prvo, pojaviće se na nacionalnoj televiziji, a to gledaju svi, što znači da ćeš postati makar malo bitniji nego što si bio juče, još ako pobediš, celo leto ćeš da putuješ i da sviraš od severa do krajnjeg juga bivše države. Takvo iskustvo sam sebi ne bi mogao da priuštiš.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *